Bocuse d Or - norsk forrett serveres

- Maten er servert

Klokken åtte onsdag morgen startet bursdagsbarnet Geir Skeie og hans mannskap på sine retter i Bocuse d'Or. Nå har juryen fått resultatet på sine tallerkner og i ettermiddag avgjøres det hele.

Publisert

Se bildeserie fra kokkenes innsats

Laks Austevoll og Lam Fitjar står på menyen fra det norske kjøkkenet under onsdagens runde av EM i kokkekunst.

Geir Skeie startet startet i boks nummer 1 klokka 08.00 i dag tidlig, med både den første retten, der norsk laks er hovedingrediensen og den andre retten, der lam er hovedråvaren.

Les mer om hva Geir Skeie serverer de 20 dommerne og æresjuryen i dag.

Teamet som jobber sammen med Skeie er assistent Ørjan Johannessen og oppvaskhjelp Marta Leivdal Kjølleberg.

Skeie startet som nummer en i dag og klokka 17 i ettermiddag skal det avgjøres hvem som kan krone seg som vinner av Bocuse d'Or Europe i Stavanger.

I dagens heat finner vi også land som Tsjekkia, Island og sterke kandidater som Jonas Lundgren fra Sverige. Frankrikes deltaker og storfavoritt i konkurransen, Philippe Mille, var i aksjon som nummer fem tirsdag.

Også kvalifisering til Bocuse d'Or VM

Det er første gang Bocuse ’Or Europe (EM i kokkekunst) arrangeres, og konkurransen er også en kvalifisering til Bocuse d’Or VM i kokkekunst). 12 av de 20 deltakerne i Stavanger går videre. Bocuse d’Or i Lyon, som regnes som et uoffisielt M for kokker, arrangeres nnethvert år, og neste gang i januar 2009.

2007-utgaven av Bocuse d’Or i Frankrike fikk følgende resultat:

1) Fabrice Desvignes, Frankrike,

2) Rasmus Kofoed, Danmark

3) Frank Giovanni, Sveits.

Norge og Sven Erik Renaa fikk pris for beste fiskerett mens svenskenes deltaker Markus Aujalay fikk prisen for beste kjøttrett.

De beste nasjonene i Lyon i 2007 er allerede kvalifisert for VM i 2009, deriblant Frankrike, Danmark, Sveits, Norge og Sverige, men alle må gjennom konkurransen i Stavanger.

"
Powered by Labrador CMS