Innhold fra annonsør

Emil Persson og Malin Lönneberg
Emil Persson og Malin Lönneberg

Kaffen som passer like godt i koppen som på menyen

Når kokker i bransjen får velge, bør kaffe egne seg best å servere på kafeer og restauranter.
Derfor har Arvid Nordquist utviklet en kaffeserie i samarbeid med kokker i bransjen som passer spesielt godt til restauranter og kaféer.
Chef’s Blend & Chef’s Espresso – serien som setter kaffe på menyen!

Fakta om kaffe fra Arvid Nordquist:

  • 100% bærekraftig sertifisert kaffe gjennom en kombinasjon av UTZ-, Fairtrade og KRAV-sertifiserte kaffebønner
  • 100 % klimakompensert gjennom treplanting i kaffedyrkende land
  • 100 Arabica-bønner av høy kvalitet
  • 2021 – Innleder Arvid Nordquist et samarbeid med det Svenske kokkelandslaget
  • 2021 – Utviklet vi en kokebok – Kaffe på menyen i samarbeid med kjente kokker i bransjen.
  • I dag har vi et godt partnerskap og et helt eget kaffesortiment dedikert til dette samarbeidet

Kaffe er en vesentlig del av de aller fleste kafé- og restaurantbesøk og er så mye mer enn bare en drikk. Kaffebønnen inneholder mer enn 800 aromastoffer, som er dobbelt så mange som i vin. Kaffe fortjener derfor større plass som hovedkomponent og et komplement til desserter, marinader, rotgrønnsaker eller i dressinger. Mulighetene er endeløse.

Med et ønske om å gi kaffe større plass på menyen, innledet Arvid Nordquist og det Svenske kokkelandslaget et unikt samarbeid.

Det hele startet med at kokkelandslaget ønsket seg en kaffe som på en fin måte ville runde av deres retter. Arvid Nordquist på sin side, hadde som ambisjon å samarbeide med en bransjeorganisasjon som i tillegg har fokus på bærekraftig utvikling.

Eller som Jens Ericsson, General Manager for det Svenske kokkelandslaget og Juniorlandslaget uttrykker det.

Bærekraft er noe vi virkelig brenner for. Vi må etterlate denne jorden bedre for vår neste generasjon. Der har kokkelandslaget et ansvar som inspirasjonskilde til bransjen. Arvid Nordquist har på sin side et godt opparbeidet bærekraftfokus, noe som er en god grunn til at vi ønsket å jobbe med nettopp dem. Som partnere må vi utvikle og hjelpe hverandre.

Arvid Nordquist ´s Innkjøpsteam har valgt ut de fineste Arabica-bønnene med omhu, og sammen med bransjens beste kokker har de utviklet flere oppskrifter. Resultatet er en kaffeserie som skal fungere godt som hovedkomponent i koppen og som et komplement i matretter.

Det er så vanlig å se en kopp kaffe ved siden av maten, men vi ønsker å se mer kaffe også på menyen. Da er det få som er bedre kvalifisert til å vise hvordan det kan gjøres på en inspirerende og profesjonell måte enn det Svenske kokkelandslaget.

Ina Bråsäter, Nordic Channel Marketing Manager, Arvid Nordquist.

Serien består av en lysere espresso, hele bønner og filtermalt. La din bedrift symbolisere godt håndverk – fra innkjøp til servering. Uansett om det er i koppen eller på menyen.

Chef´s Espresso - En espresso laget på bønner som er brent langsomt. På denne måten får vi frem smaker som ellers skjuler seg i Arabica-bønnene. Resultatet er en frisk, men sjenerøs espresso med toner av karamell og hint av eksotisk frukt.

bilde av kaffebønne-pose med chefs espresso

Chef´s Blend - En frisk og balansert kaffe som kommer i filtermalt og hele bønner. Chefs Blend har en klar og ren karakter, med aromaer av appelsin og kakao.

poser med kaffebønner og kaffekopp med kaffe

Tør å la kaffen få ta større plass!

EMIL PERSSONS BAO BUN

emil spiser

«Kaffe har lenge vært brukt i søramerikanske gryteretter og chiligryter. I stedet ønsket jeg å gjøre noe med en asiatisk vri ettersom det ligger mitt hjerte nærmere. Her skal det være mye smak i alle komponentene og fremfor alt en sterk og tydelig kaffesmak.»

Til oppskriften

MALIN LÖNNEBERGS KAFFETARTLETTE

malin

«Kaffetarteletten er noe som bringer meg tilbake til vaffelhyttene på fjellet, hvor alle smaker og aromaer samles i denne retten. Multer, sjokolade og kaffe i perfekt kombinasjon sammen med den sprø mørdeigen er helt uslåelig.»

Til oppskriften

Powered by Labrador CMS