Innhold fra annonsør

Kjartan Salvesen
Vikings markedssjef Kjartan Salvesen

Slik ble restauranten på Viking Stadion fornyet – uten svinn

Etter nesten 20 år trengte restauranten på Viking Stadion en oppfriskning, men for klubben var det viktig at prosjektet ble bærekraftig fra A til Å. Med noen kreative grep lyktes de 100 prosent.

Viking gjennomførte stor oppussing – uten at det gamle ble kastet

– Vi er veldig stolte over å ha gjennomført et prosjekt sammen med Norengros Kjosavik der alt som er byttet ut brukes på nytt på ulike måter, sier Vikings markedssjef Kjartan Salvesen fornøyd.

restauranten på Viking Stadion interiør

For da møblene i VIP-restauranten på Viking Stadion skulle byttes ut etter mange års bruk, var bærekraft et nøkkelord for klubben. Absolutt ingenting skulle gå til spille:

  • Stoler og bord fra restauranten gis bort til breddeklubber i regionen.
  • Bordben og skruer sendes til Crifo Centura, som selger brukte møbler de selv pusser opp.
  • Bordplatene som er for slitte til gjenbruk benyttes til miljøvennlig oppvarming i agurkproduksjon(!)

– Å gjennomføre et prosjekt der bærekraft spiller en så stor rolle er litt nytt for en fotballklubb. Derfor er det veldig viktig å spille på lag med de som har den kompetansen, sier Kjartan.

Satte i gang hele apparatet

Og den kompetansen fant Viking i lokalområdet i Norengros Kjosavik, som er del av den landsdekkende Norengros-kjeden. Selskapet fikk oppgaven med å levere de nye møblene og hjelpe klubben med å finne bærekraftige løsninger for møblene som skulle byttes ut.

– Det er flere aktører som driver med det samme som Norengros, men kombinasjonen pris, kvalitet og kunnskap om bærekraft gjør at de skiller seg ut, sier markedssjefen.

Han ble svært imponert over hvordan Norengros tilnærmet seg prosjektet. Både når de sammen med Viking skulle finne nye møbler og sikre at alt ble tatt vare på.

restauranten på Viking Stadion

Slik kan Norengros hjelpe din bedrift

– Det virker som om denne oppgaven var til stor glede for Norengros, og de satte i gang hele sitt apparat. De har en veldig fin stab som virkelig sto på for at vi skulle komme i mål.

– Hvilken møbelleverandør falt valget på?

– Vi i Viking er veldig opptatte av å bruke så mange lokale aktører som mulig, og Aarsland på Jæren er en fantastisk bedrift. Sammen med dem og Norengros hadde vi en grundig gjennomgang av størrelser og farger. Vi fikk veldig trygg veiledning og ingenting ble forhastet, forteller Kjartan.

Norengros: Din totalleverandør

  • Norengros er Norges største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor.
  • Vi er en landsdekkende kjede bestående av 13 bedrifter med lokale eiere, med 37 engrosbutikker i hele Norge.
  • Vår logistikkløsning basert på lokale fullsortimentslagre gir unik tilgjengelighet og hurtig distribusjon til alle våre kunder.
  • Vårt omfattende produktspekter gjør oss til totalleverandør – alt du trenger på et sted.
  • Våre kunder følges opp av over 200 fagspesialister med bransjeorientert kompetanse innen kjedens produktgrupper og kundesegmenter.
restauranten på Viking Stadion interiør

Skreddersydde løsninger

Pål Drechsler, som er salgskonsulent i Norengros Kjosavik, sier dette er et godt eksempel for hvordan Norengros som kjede jobber med kundene sine.

– Vi er næringslivets støtteapparat, så for oss er det utrolig viktig å ha en nærhet til kundene våre. For å finne løsningene som passer de enkelte kundene har vi ofte daglig kontakt for å forstå deres behov, sier Pål.

Fra å være en litt grå restaurant er det nå et fargerikt og intimt lokale. Det var veldig god stemning i restauranten.

Les mer om møbler og interiør

Men nesten like viktig som å friske opp de nesten 20 år gamle lokalene på Viking Stadion, var å ta vare på de gamle møblene så godt som mulig.

Bord og stoler som kan brukes igjen, skal sendes til breddeklubber i området.

– Da kan Norengros frakte møblene til de ulike klubbene med sin ellastebil. På den måten blir det ikke noe utslipp i forbindelse med transporten, skyter Pål inn.

Pål Drechsler
Pål Drechsler og Norengros var med på hele prosessen da Viking fornyet restauranten. Selskapet hjalp også til med å sikre et bærekraftig prosjekt.

Slik jobber Norengros med bærekraft

Varme til agurkproduksjon

Likevel, noen møbler er for slitte. På Viking Stadion var noen av bordene så godt brukt at de ikke kunne pusses opp.

briketter
Bordplater som ikke kunne brukes om igjen ble kvernet opp og omdannet til briketter. De blir brukt til miljøvennlig oppvarming i agurkproduksjon på Aase Gartneri

Hvordan klarte Viking og Norengros da å finne noe å bruke dem til? Svaret lå hos Aarsland, som altså produserte de nye møblene til stadion.

– Bordplatene kunne ikke brukes igjen, men Aarsland kverner dem opp og lager briketter. De blir brukt til miljøvennlig oppvarming i agurkproduksjon på Aase Gartneri, sier Pål.

Kjartan sier prosjektet har vært veldig lærerik for Viking, og at samarbeidet med Norengros har vært fantastisk.

– Det viser at det nytter å tenke bærekraftig og sette krav. Norengros har den nødvendige erfaringen og var den rådgiveren som møtte våre behov, avslutter Kjartan.

Powered by Labrador CMS