Årets Kokk 2013
Årets Kokk 2013

Årets Kokk skal kåres 20. september

Finalen i Årets Kokk 2013 arrangeres på Mathallen i Oslo fredag 20. september. Der blir det klart hvem som blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker. Opprinnelig var det åtte deltakere, men det opplyses nå at det er seks kokker som skal kjempe om tittelen i år.

Publisert

Vinneren skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm 7. og 8. mai neste år, og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Årets Kokk 2013 skulle egentlig arrangeres tidligere i år, men ble utsatt på grunn av forskjellige omstendigheter.

Nå gjøres et nytt forsøk.

Her kan du se de innsendte kvalifiseringsbidragene fra de seks deltakerne til Årets Kokk 2013.

Deltakerne

Opprinnelig var det åtte kokker som skulle kjempe om tittelen, men det er nå kjent at det blir seks deltakere i den avgjørende finalen.

De er:

Kjøkken nr. 1: Jan Robin Ektvedt (Strand Restaurant; Stabekk)

Kjøkken nr. 2: Øyvind Bøe Dalelv (Statholdergaarden, Oslo)

Kjøkken nr. 3: Ørjan Johannessen (Bekkjarvik Gjestgiveri)

Kjøkken nr. 4: Adrian Løvold (Adrian H. Løvold kurs & catering)

Kjøkken nr. 5: Gunnar Hvarnes (Spiseriet, Stavanger)

Kjøkken nr. 6: Alexander Berg (Oro, Oslo)

Erfaren gjeng

Det er altså en erfaren kokkegjeng som møtes til dyst i Mathallen. De aller fleste med Bocuse d’Or-rutine selv eller arbeidsgivere med erfaring fra konkurransen.

Ørjan Johannessen og Gunnar Hvarnes har begge representert Norge tidligere, og vunnet medaljer. Johannessen har gull fra Bocuse d’Or Europe, Hvarnes har sølv fra Bocuse d’Or Europe og bronse fra Bocuse d’Or.

I tillegg arbeider flere av deltakerne hos tidligere Bocuse d’Or-deltakere og medaljører, så dette blir garantert en hard batalje. Jan Robin Ektvedt arbeider hos Tom-Victor Gausdal (sølv for Norge i 2005), Øyvind Bøe Dalelv arbeider hos Bent Stiansen (Norges første Bocuse d’Or-vinner i 1993) og Alexander Berg arbeider for Oro/Terje Ness, som vant Bocuse d’Or for i 1999. Dessuten har også Adrian Løvold bakgrunn fra Bocuse d’Or som commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or i 2009.

Juryen

Det er for øvrig en slagkrafrig og kyndig jury som skal bedømme kandidatene i Årets Kokk 2013. De norske jurymedlemmene er Eyvind Hellstrøm, Tom-Victor Gausdal, Terje Ness, Sven-Erik Renaa, Odd Ivar Solvold, Bent Stiansen og Charles Tjessem - alle tidligere deltakere i Bocuse d'Or for Norge.

I tillegg er danske Allan Poulsen (nå kjøkkensjef på Bagatelle), Jonas Lundgren (Bocuse d'Or-deltaker for Sverige i 2008 og 2009, og tidligere ansatt på Bagatelle) og danske Jesper Kock, også han med bakgrunn fra Bagatelle, gjestedommere.

Sundal leder konkurransen i Mathallen

Finalen arrangeres i Mathallen med start tidlig på morgenen fredag 20. september, og vinneren kåres i løpet av ettermiddagen/kvelden.

Erling Sundal skal sammen med radioprofilen Lars Eikanger være konferansier under Årets Kokk 2013.

Powered by Labrador CMS