Forsiden på andre utgaven av Horeca i 2025.
Forsiden på andre utgaven av Horeca i 2025.

Årets andre Horeca-magasin ligger snart i postkassa

Årets andre magasinutgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. I denne utgaven finner du blant annet mange artikler fra årets Umami-messe i Nova Spektrum.

Forsiden på Horeca i den andre utgaven i 2025.
Forsiden på Horeca i den andre utgaven i 2025.

Umami Arena ble arrangert i slutten av mars. I denne utgaven finner du alt om konkurransene, du finner mye stoff og produkter og utstillere, samt en rekke bilder fra årets messe.

Høyhengende ærespris til Laila Berge

Horecabransjens Ærespris er tildelt Laila Berge. Hun har i en årrekke vært en pådriver for opplæring og rekruttering til horecabransjen.

Det var landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen som delte ut prisen på Umami Arena i Nova Spektrum på Lillestrøm.

Les mer i Horeca nummer 2 2025

Horeca anmelder hotellfrokoster

Horecas journalist Georg Mathisen har sittet i juryen for Twinings Best Breakfast fra 2013 til 2023. 

Han anmelder hotellfrokoster etter inspirasjon av kriteriene som juryene har arbeidet etter, og som er utviklet i samarbeid med hotellkjedene.

Les den aller første anmeldelsen – fra Scandic Nidelven i Trondheim, i Horeca nummer 2 2025

Viste frem produkter fra Flandern

– Norsk frukt og grønt er helt magisk, men sesongen er veldig kort. Da tyr jeg til produkter fra mitt eget hjemland. Da vet jeg at jeg får kvalitetsprodukter, sier kokk og restauranteier Christophe Samijn.

Han kommer opprinnelig fra Flandern i Belgia, men har bodd i Norge i 37 år, og driver nå fire restauranter i Stavanger; Iddis Café og Brasserie, restauranten på Stavanger Golfklubb (Farmhouse selskapslokale), Sam’s Sandwichbar, og sist nå også restauranten på Norsk Oljemuseum.

Les mer i Horeca nummer 2 2025.

Klare for Årets kokk 2025

Nylig ble Arena Norsk Gastronomi arrangert i Oslo. Der ble det kjent hvilke fire kokker som skal kjempe i Årets kokk høsten 2025, der vinneren blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker.

Under samme arrangement ble to tidligere norske Bocuse d’Or-deltakere, gullvinner Geir Skeie og sølvvinner Christopher W. Davidsen tildel «Gullgaffelen». Også Bama fikk tildelt prisen for sitt «varige avtrykk i norsk gastronomi».

Under Arena Norsk Gastronomi var også «måltidsturisme» et av temaene. Alt dette kan du lese om i Horeca nummer 2 2025.

Typebedrift

Hotellet har historie i veggene og folk på rommene. Victoria på Hamar har kuttet mat og drikke, alliert seg med restaurantene i nabolaget, og økte med 20 prosent i fjor.

– Ja, vi landet en ganske stor kontrakt med entreprenørene som jobber på Tiktok-senteret. Det ga oss en solid bunnomsetning, forteller hotelldirektør Helga Maria Gisladottir.

Thon Partner Hotel Victoria Hamar er typebedrift i Horeca nummer 2 2025

Perlende viner

Perlende vin hører våren og sommeren til – rimelig, sjarmerende og lett å like. Her er fire tørre favoritter – og én med litt sødme til sensommerens røde bær.

Av de perlende vinene er det spesielt pét-nat, eller pétillant-naturel på fransk, som har hatt en eksplosiv vekst de siste årene. Den er spesielt populær i de varme månedene og begynte sin ferd mot stjernene som leskende og rimelige bobler på uformelle vinbarer.

Les mer om perlende viner i Horeca nummer 2 2025

Ny cocktailtrend – eple i glasset

Eplesmak i cocktails gir en balanse mellom det friske og det søte. Det har gjort Jack Daniels Apple til en favoritt blant mange cocktailentusiaster.

På Andre til høyre, en av Oslos populære cocktailbarer, skapes det ikke bare magiske drinker, men også magiske øyeblikk.

Se også andre cocktail- og drinkoppskrifter i denne utgaven.

Les mer i Horeca nummer 2 2025.

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

Du kan blant annet lese mer om Norengros nye brand «Stund», om Myhrvold-Gruppens nye satsing, og om Sportex, som i 2025 markerer 50-årsjubileum, og alt fra NKLs landsmøte, der Sigrid Mikaelsen ble «Årets kjøkkensjef».

Knut-Espen Misje fra Hermetikken i Stavanger er portrettert i denne utgaven.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS