Forsiden på den første utgaven av Horeca i 2025.

Årets første Horeca-magasin ligger snart i postkassa

Årets første magasinutgave av Horeca, som også er en Umami Arena-utgave, er nå på vei til abonnentene. I den 104-sider store utgaven kan du lese mye om messen i Nova Spektrum, men også lese større reportasjer om dem som skal delta på messen.

Forsiden på den første utgaven av Horeca i 2025.
Forsiden på den første utgaven av Horeca i 2025.

Onna Greens (forsiden) er en av utstillerne.

Hos Onna ved Moss produseres norske, spiseklare salater året rundt. 

I fire store rom lages det flere salattyper i 8-10 etasjer – med stabil temperatur rundt 21 grader og 50 prosent luftfuktighet.

Inne i det tidligere lagerbygget er det bygd en lukket «farm».  Foruten at temperatur og luftfuktigheten er stabil, er det alltid på lys (LED) i 16 timer og mørkt i åtte. De brukes ingen sprøytemidler, og det dyrkes uten jord, i vann tilsatt næring.

Les mer om Onna Greens i Horeca nummer 1 2024

Purply, verdensnyhet fra havet

Purply Inside er en ny, animalsk ingrediens, basert på en tunikatart som du finner langs kysten i Norge, Sverige og delvis Danmark. Nå satser det Fredrikstad-baserte selskapet Pronofa, som produserer Purply, også på horecamarkedet.

Purply skal, ifølge produsenten, være meget anvendelig i tradisjonell matproduksjon, og erstatter blant annet kjøttdeig, noe som vil si at den kan brukes i for eksempel lasagne, kjøttboller, karbonader, hamburgere og gryteretter. Det kan også benyttes i andre typer retter, som vårruller, kroketter og nuggets.

Les mer om Purply i Horeca nummer 1 2025

Snudde om konseptet i Snø

Etter at tre andre aktører hadde prøvd seg siden starten i 2019 for restaurantdriften i Snø i Lørenskog, er det nå veletablerte Stian Floer og Paagruppen, en del av Foldebanden, som driver den nye restauranten PaaSnø.

Floer & Co overtok driften i Snøbyen høsten 2024, og ser mange muligheter i tiden som kommer. Den 48-årige gründeren, som står bak en rekke restauranter landet rundt, er klar: – Vi måtte bare snu om på hele konseptet her – for å gjøre det lønnsomt, sier Stian Floer, som også er portrettert i Horeca nummer 1 2025.

Roar Stang Kjøtt AS: 

Lagarbeid og samhold gir uttelling

Roar Stang Kjøtt AS i Råde ble nylig kåret til «Årets leverandør» av NorgesGruppen og Asko Servering.

– Samhold, fellesskap og lagarbeid er nøkkelen, sier daglig leder Paal Stang.

Roar Stang Kjøtt AS er en av utstillerne på Umami Arena 2025.

Les mye mer i Horeca nummer 1 2025

Bocuse d’Or 2025

Det ble ingen medalje for Håvard Werkland i Bocuse d’Or. Kjøkkenjuryen sørget for det. hadde bare smaksdommerne gitt sin stemme, hadde det blitt sølv. Trøsten var at Werkland – med sin fjerdeplass, fikk prisen for beste tallerkenrett.

Dagen etter at han hadde gjort unna verdens mest prestisjetunge konkurranse, ble det kjent at han skal lede Brasserie Britannia i tiden fremover.

Les mer i Horeca nummer 1 2025

Norsk restaurantforening

Norsk restaurantforening, en allianse av små og lokale restauranter, ble etablert under koronapandemien for å støtte små, lokale restauranter. I spissen for foreningen står gründer Ove Jakobsen, som startet restauranten Le Benjamin på Grünerløkka sammen med kona i 2011. Med Norsk restaurantforening vil han gjøre det lettere å starte og drive egne restauranter som tilbyr kvalitetsmat. Foreningen er en motvekt mot kjedenes masseprosesserte produkter, og skal hjelpe de lokale både med å stå stødigere i vanskelige tider, og å gjenopprette bransjens omdømme.

Les mer om Norsk restaurantforening i Horeca nummer 1 2025

Skarstad – et samlingspunkt for lokalmiljøet

Å bli kåret til Norges beste gårdsbutikk har ikke akkurat dempet tilstrømmingen til familiebedriften Skarstad Gartneri & Gårdsmarked like nord for Kongsvinger.

– Vi ønsker å være et samlingspunkt for lokalmiljøet, sier søstrene Anette og Linda Skarstad på Skarstad Gartneri & Gårdsmarked.

Familien Skarstad har dyrket grønnsaker på gården i Rustadgrenda på Glommas østside, nord for Kongsvinger helt fra 1956. I 2014 ble driften overtatt av tredje generasjon, Anette Skarstad.

Les mer i Horeca nummer 1 2025.

Matværste i Fredrikstad

Frode Rønne Malmo var helt sentral da Mathallen på Vulkan i Oslo ble etablert i 2012. Nå har han kommet med mange gode innspill – og er også medeier, i den nye mathallen Matværste i det nye kjøpesenteret Værstetorvet i Fredrikstad.

Matværste ble åpnet 31. oktober 2024. Her finner du fire butikker og ni matboder/serveringssteder under «samme tak», der det er 350 sitteplasser.

Les mer i Horeca nummer 1 2025.

Pommelierer på Øyna

To av de ansatte på Øyna Kulturlandskapshotell har fullført den første pommelierutdanningen i Norge, en utdanning som regnes som verdens mest omfattende i sitt slag.

Både kjøkkensjef Maren Brekkvassmo Myrvold og restaurantsjef Astrid Møllenhus har fordypet seg godt i siderens historie. 

Les mer om pommelierutdannelsen i Horeca nummer 1 2025.

Typebedrift

Mojo Catering bygger på lokaler og arrangement. – Folk begynner ikke med «hva skal jeg spise?» Det starter med «hvor skal jeg være?» sier Odin Johansen.

Han leder cateringfirmaet som sørger for maten på alt fra Frimurerlogen og festningen til Skistua i Trondheim. Det går bra, og nøkkelen er nettopp selskapslokalene.

Mojo Catering er typebedrift i Horeca nummer 1 2025

Greske øyviner til norsk vintermat

Vin fra de greske øyene kan brukes til langt mer enn sol og sjømat. Hvit assyrtiko fra Santorini, og rød liatiko og kotsifali fra Kreta har smaker og struktur som passer overraskende godt til norsk vintermat.

Det unike klimaet på de greske øyene påvirker vinene med karakteristisk syre og kompleksitet som igjen bidrar til matvennlighet.

Les mer i Horeca nummer 1 2025

Umami Arena 2025

Som tidligere nevnt, er mye av denne utgaven viet Umami Arena, som arrangeres fra 18. til 20. mars.

I tillegg til større reportasjer om noen av utstillerne, finner du i denne utgaven hele programmet og en oversikt over utstillerne. Du finner også litt om noen av arrangementene, samt utstillere og produkter som er på plass i Nova Spektrum.

Les mer i Horeca nummer 6 2024

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

Du kan blant annet lese mer om verdens største kafeer i Saufi-Arabia, om kokkemester og oppfinner Silje Merethe Fossnes, som utviklet en antibakteriell knivslire, om Lilleschmecker, Feinschmeckers «lillebror» og MP Storkjøkken, som markerer 40-årsjubileum i 2025.

Du kan også lese om nyetablert Kringler Gårdsdestilleri (på Kringler Gjestegård på Maura) og om utvidelser hos Til Elise fra Marius på Utskarpen i Nordland, for å nevne noe.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS