Illustrasjonsfoto:

Søk i tide for uteserveringen

Ønsker du å utvide området for uteserveringen din, eller kanskje ha en helt ny uteservering utenfor serveringsstedet ditt? Slike endringer må du først søke kommunen om.

Direktør i Næringsetaten i Oslo kommune, Britha Røkenes.
Direktør i Næringsetaten i Oslo kommune, Britha Røkenes.

Nå er det mange Oslo-borgere som lengter etter vår, sol – og uteservering! De fleste utestedsdrivere ønsker å utnytte utearealene sine best mulig. Hvis du driver et sted i hovedstaden og ønsker å utvide eller endre arealet til den uteserveringen du alt har, må du søke via nettsidene til Næringsetaten i Oslo kommune.

– Vi får ofte mange slike søknader samtidig om våren. Vi er opptatt av at utelivsnæringen skal få maksimalt ut av uteserveringen på finværsdagene. Derfor oppfordrer vi til å søke allerede nå og få bevillingene i orden i tide, sier direktør i Næringsetaten i Oslo kommune, Britha Røkenes. 

Leiekontrakt for utearealet

 Hvis du har serveringsbevilling og søker om utvidelse, må du legge ved en tegning som viser det nye arealet. Hvis du har både serverings- og skjenkebevilling, må du i tillegg legge ved tillatelse fra grunneieren, som for eksempel leiekontrakt. 

Driver du et sted i Oslo og ikke vet hvem som eier utearealet som du ønsker å bruke, kan du kontakte bydelen lokalet ligger i, eller Bymiljøetaten. Oslo kommune har en nettside om leie av torg, fortau og gater

Det er kun det arealet du har fått lov til å bruke av grunneieren, som kan brukes til uteservering. Husk på at stoler og bord ikke kan flyttes utenfor dette området.

Søker om bevilling inne og ute samtidig 

– Serveringsloven og alkoholloven er lik for skjenking både inne og ute. De fleste søker Næringsetaten om skjenkebevilling både inne og ute samtidig, og har en fast bevilling for det. Om bevillingen for uteserveringen skal brukes, er opp til hver utestedsdriver å bestemme, sier Røkenes.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS