Restaurant Seven er et helt nytt restaurantkonsept, drevet av 4Service. Her fra barområdet.
Restaurant Seven er et helt nytt restaurantkonsept, drevet av 4Service. Her fra barområdet.

Sixa åpner dørene denne våren

Våren 2025 åpner dørene til en helt ny destinasjon for mat, møter og events i Dronning Eufemias gate 6A. Bjørvikas eldste kontorbygg har gjennomgått en totalforvandling, og gjenåpner som Sixa.

Bjørvikas eldste kontorbygg har gjennomgått en totalforvandling, og gjenåpner som Sixa.
Bjørvikas eldste kontorbygg har gjennomgått en totalforvandling, og gjenåpner som Sixa.

Med nytt navn, ny merkevare og et helt nytt konsept, vil det 20 år gamle bygget, gjenoppstå med fem nøye utvalgte konsepter: Restaurant Cru, Mendel’s, blomsterbutikken L’Arrosoir, restaurant Seven og Sixa Conference (tidligere Bjørvika Konferansesenter).

Restaurant Cru

Etter 17 år som en skjult perle på Majorstuen, flytter den anerkjente og Michelin-anbefalte restauranten Cru til nye og større lokaler i Sixa. Med sin fransk-inspirerte meny, omfattende vinkjeller og søkelys på eksepsjonell gjesteopplevelse, er Cru klar for å berike Bjørvikas matscene.

– Vi tar med oss det beste fra Majorstua, men fornyer oss også. De nye lokalene i Sixa gir større plass og nye muligheter, inkludert lunsjservering i tillegg til middag, lover restaurant-gründer James Maxwell «Max» Stewart.

Restaurant Seven

Restaurant Seven er en av fem konsepter i Sixa.
Restaurant Seven er en av fem konsepter i Sixa.

Velkommen til et helt nytt restaurantkonsept drevet av 4Service. Menyen byr på en spennende fusjon av middelhavsmat og asiatiske smaker og et vinkart som tar deg med på en reise gjennom de syv hav. Etter å ha jobbet i restauranter på tvers av USA, Australia og London, bringer prosjektleder Erik Jönssons med seg kunnskap om både mat og service til Norge.

– Vi vil skape en helhetlig opplevelse hvor gjestene kan nyte alt fra en drink i baren til middag med utsøkt vin, forteller Jönsson.

Mendel’s

Mendel’s, det populære franske konditoriet beholder de samme kakene, men introduserer et helt nytt konsept når de åpner dørene hos SIXA. Gjestene kan glede seg til nybakte croissanter, elegant afternoon tea og en helt ny brunsjbar i de nye lokalene.

– Mendel’s i Bjørvika skal bli en destinasjon for gode øyeblikk. Et sted hvor folk føler seg ivaretatt og verdsatt, sier gründer Younes El-Khomri, som gikk fra å selge kaker fra kjøkkenvinduet til å bli en av Oslos mest populære bakere.

Sixa Conference

Fra Sixa Conference.
Fra Sixa Conference.

Tidligere Bjørvika Konferansesenter gjenoppstår som SIXA Conference, med nyoppussede, førsteklasses fasiliteter og toppmoderne møterom. Konferansesenteret har blitt kåret til årets konferansested fem ganger av Confex Norge. På toppen av bygget troner møte- og eventlokaler og en takterrasse med panoramautsikt.

– Etter to år med omfattende ombygging tar vi steget videre som SIXA Conference – med stiligere lokaler, et bredere tilbud og enda bedre opplevelser. Enten du planlegger et styremøte, en kreativ workshop eller et eksklusivt event, gir vi deg rammene for suksess, forteller daglig leder Vivi Stensrud

L’Arrosoir

Paris' eldste blomsterbutikk åpner i SIXA. Adrienne Ryser, kjent for å drive en av Paris’ mest anerkjente blomsterbutikker, har jobbet med alt fra store motehus under Paris Fashion Week til den franske presidentens residens. Nå tar hun med seg det unike blomsterkonseptet L’Arrosoir til Sixa.

– Jeg ønsker å skape noe unikt, noe Oslo ikke har sett maken til. Jeg gleder meg til å dele kjærligheten min for blomster med et nytt publikum, sier Ryser.

Sixa

Bak Sixa står Watrium AS som har som mål å utvikle eksepsjonelle eiendommer i Bjørvika – for leietakere, ansatte og besøkende. Bygget ble tegnet Niels Torp+ arkitekter og stod ferdig for 20 år siden. 

Mellom juli 2023- april 2025 gjennomgikk bygningen et ombyggingsprosjekt i milliardklassen. Hensikten med ombyggingen var forankret i den betydningsfulle utviklingen som har skjedd i Bjørvika-området siden byggets ferdigstillelse i 2003, da bygget hovedsakelig var tilgjengelig for dem som jobbet innenfor byggets vegger.

– I tråd med Bjørvikas transformasjon til en spydspiss i fremtidsrettet og raust byliv, vil Watrium AS sammen med Compass Group åpne opp bygget for besøkende med et åpent bygulv, eventlokaler og takterrasse med utsikt over Oslo. Sixa tilbyr videre den mest attraktive arbeidsplassen på en av Oslo mest spennende lokasjoner og i april 2025, flytter KPMG, Avinor og PRA Group inn, uttaler Kristina Wilhelmsen hos Watrium.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS