Dommere i den første juryering i Det Norske Måltid 2017 i Stavanger. Fra venstre Anita Løyning, Jørn Lie, Mette Haugvaldstad, Frode Selvaag, Guro H. Rognså og Anja Moen Hareim. (Foto: Kristin Austigard)

Det Norske Måltid: Delfinalistene er klare

Dommerne jobbet i tre dager for å finne delfinalistene i Det Norske Måltid 2017, men nå er de klare, og alle landets fylker er representert.

Publisert

Mange nye produsenter og produkter er videre til delfinalene i Det Norske Måltid.

Hordaland har flest delfinalister i år (23), men bak der bretter hele landet seg ut, alle landets fylker har produkter som markerer seg og går til delfinale.

Bak Hordaland kommer Rogaland (22), Trøndelag (15), Agderfylkene (12), og Sogn og Fjordane (10), Møre og Romsdal har (10) og de nordligste fylkene med (9). Det betyr at det er et tyngdepunkt på Vestlandet, selv om det er små marginer mellom landsdelene, heter det på Detnorskemaltid.no.

Se alle delfinalistene lengre ned i saken

Rekordpåmelding

– Nær 220 produkter meldte seg på. Det er ny rekord. Vi blir og veldig glade når vi ser nye og ukjente produsenter og produkter på våre lister. Det betyr at vi når ut og at folk fanger opp hvor prestisjefylt det er å delta i Det Norske Måltid, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.

– Akkurat i år, når vi markerer 10 år med Det Norske Måltid, er det spesielt fint å merke seg at det er stor og bred produksjon av kvalitetsprodukter over hele landet. Stoltheten over norske råvarer og matkultur er økende og vi ser at folk er blitt veldig mye flinkere til å etterspørre kvalitetsprodukter fra sin region fortsetter Austigard og Skretting.

I løpet av september blir det nå seks delfinaler, der finalistene skal plukkes ut.

Delfinalister, Bergen, 1. september

Årets godbit: Nordlyssennep, Arcticmustard – Nordland
Årets godbit: Trippel. En trippel med tre lokalproduserte senneper. Sterk sennep, Sennepssaus og Havsennep, Arcticmustard – Nordland
Årets godbit: Wanna Be, ASK Brygghus – Buskerud
Årets godbit: Sorbet Gårdsepler, Bamsrudlåven AS – Østfold
Årets godbit: A piece of Norway (En bit av Norge), Chili Chocolate AS – Rogaland
Årets godbit: Duga Byggkorn Hele, Duga Byggkorn – Østfold
Årets godbit: No 01 Kraft (Kombucha blåbær), Eimealt AS – Rogaland
Årets godbit: Attåt bringebærlikør, Gardsbrenneriet AS – Sogn og Fjordane
Årets godbit: Blodpølse frå Hardanger, Johs. Lundal & sønnerA/S – Hordaland
Årets godbit: Rabarbradraum, Klingeling – Telemark
Årets godbit: Pizza frå Lega, Lega – Telemark
Årets godbit: Midsummer Hot Sauce, Midsummer AS – Rogaland
Årets godbit: Sunnmørsegg, Sunnmørsmat AS / Sørengarden – Møre og Romsdal
Årets godbit: Olje med Havtrøffel, Umare – Møre og Romsdal

Årets sider: Kvitanesen 2016, Ulvik Frukt & Cideri – Hordaland
Årets sider: Hylleblomsider 2016, Ulvik Frukt & Cideri – Hordaland

Årets sider: Gravenstein 2016, Ulvik Frukt & Cideri – Hordaland
Årets sider: Hardanger sider, Trolltunga, Hardanger saft og siderfabrikk AS – Hordaland
Årets sider: Hardanger sider, Jøkulen, Hardanger saft og siderfabrikk AS – Hordaland
Årets sider: Hardanger Dronningsider, Hardanger saft og siderfabrikk AS – Hordaland
Årets sider: Edel Sider 6,5 %, Åkre AS – Hordaland
Årets sider: Edel Sider 12 %, Åkre AS – Hordaland
Årets sider: Edel Is-Sider, Åkre AS – Hordaland
Årets sider: Balholm Emma – sprudlande cider av eple og stikkelsbær, Balholm AS – Sogn og Fjordane

Delfinalister Seljord, 8. september

Årets det grønne – foredlet: Balholm Margaret – sprudlande eple og rabarbra, Balholm AS – Sogn og Fjordane
Årets det grønne – foredlet: Eplemos (syltetøy), Dyre Gård i Rygge – Østfold
Årets det grønne – foredlet: Vista Bella 0,375 l, Epleblomsten AS – Telemark
Årets det grønne – foredlet: Sommereple Geneva Early, Epleblomsten AS – Telemark
Årets det grønne – foredlet: Musserande Eplemost av – eple Karin Schneider, Grønvik Gard – Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Cavalier, Grønvik Gard – Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Hardanger Gutane – Discovery Eplemost, Hardanger Eple AS – Hordaland
Årets det grønne – foredlet: Hardanger Gutane – Aroma Eplemost, Hardanger Eple AS – Hordaland
Årets det grønne – foredlet: Hyllest Hylleblomstsirup, Hyllest – Telemark
Årets det grønne – foredlet: Hylleblomstdrikk, Hyllest – Telemark
Årets det grønne – foredlet: Bringebærsaft, Påldtun frukt og bær – Sogn og Fjordane
Årets det grønne – foredlet: Solbærdrikk (drikkeklar), Røyse Frukt- og bærpresseri AS – Buskerud
Årets det grønne – foredlet: Bringebærdrøm, Vintlands Bringebær – Vest Agder
Årets det grønne – foredlet: Kaldpresset Bringebærsaft, Vintlands Bringebær – Vest Agder

Årets bakst: Grovt Flatbrød m/rista sesamfrø og flaksalt, Anita Øvregård – Rogaland
Årets bakst: Duga Byggkorn Flak, Duga Byggkorn (Stangeland Mølle) – Østfold
Årets bakst: MIMI Gluten fritt flatbrød fra Beiarn, Gla`Bakeren AS – Nordland
Årets bakst: Konfektlefse, Godt og Hjemmelaget AS – Vestfold
Årets bakst: Mandelroser, Grini hjemmebakeri as – Oslo
Årets bakst: Håndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri AS – Buskerud
Årets bakst: Rugkjeks med timian, Hesnes Kjøkken AS – Aust Agder
Årets bakst: Telemarkskling, Klingeling – Telemark
Årets bakst: Håndbakt Økologisk Granola med Urkorn, Lykkemat AS – Sør-Trøndelag
Årets bakst: Ølsprøtt, Melhus bakeri – Sør-Trøndelag
Årets bakst: Skjenning, Røra Bakeri as – Nord-Trøndelag
Årets bakst: Røros Flatbrød med Ramsløk, Rørosbaker´n AS – Sør-Trøndelag
Årets bakst: Røros Flatbrød med Tyttebær, Rørosbaker´n AS – Sør-Trøndelag
Årets bakst: Sirupstynnkake etter bestemors oppskrift fra Rendalen, Sirupstynnkakebakeriet Biteti AS – Hedmark
Årets bakst: Fjæreknekkis, Umare – Møre og Romsdal

Delfinalister, Grimstad, 9. september

Årets det grønne – naturelle: Røde Morene poteter, Bjertnæs & Hoel – Vestfold
Årets det grønne – naturelle: Cerisa Delikatesse potet, Hesnes Gartneri Da – Aust Agder
Årets det grønne – naturelle: Lærdals Beste bringebær, Lærdal Grønt SA – Sogn og Fjordane
Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri – Vestfold
Årets det grønne – naturelle: Knutekål, Vang Gård – Oppland
Årets det grønne – naturelle: Salatløk, Vang Gård – Oppland

Årets meieriprodukt – foredlet: RørosIs Fløteis med multer, Galåvolden Gård AS – Sør-Trøndelag
Årets meieriprodukt – foredlet: Is med skjenning, Gangstad Gårdsysteri – Nord-Trøndelag
Årets meieriprodukt – foredlet: Nýris, Grøndalen gård – Akershus
Årets meieriprodukt – foredlet: Solbær-iskrem, Reins Kloster AS – Sør-Trøndelag
Årets meieriprodukt – foredlet: Røros Yoghurt Tyttebær, Rørosmeieriet – Sør-Trøndelag
Årets meieriprodukt – foredlet: Valdresbeta m/Ramslauk, Valdresmeieriet – Oppland

Delfinalister, Trondheim, 14. september

Årets kjøtt – foredlet: Meny Lammepølse,Gresk, A.Idsøe.AS – Rogaland
Årets kjøtt – foredlet: PASSE, ASK Gård Foredling – Buskerud
Årets kjøtt – foredlet: SLEGGE, ASK Gård Foredling – Buskerud
Årets kjøtt – foredlet: Speket svinekam fra frittgående gris på Hotel grisego, Bakken Øvre Gårdsmat – Hedmark
Årets kjøtt – foredlet: Brava Jæren Coppa, Fatland Jæren AS – Rogaland
Årets kjøtt – foredlet: Brava Jæren Fenalår av lam, Fatland Jæren AS – Rogaland
Årets kjøtt – foredlet: Brava Jæren Spekeskinke, Fatland Jæren AS – Rogaland
Årets kjøtt – foredlet: Speka pølse med fennikel, Grilstad AS – Møre og Romsdal
Årets kjøtt – foredlet: Storfekarbonade, Haugen Gardsmat as – Sogn og Fjordane
Årets kjøtt – foredlet: Lammekarbonade, Haugen Gardsmat as – Sogn og Fjordane
Årets kjøtt – foredlet: Tørket Fjellgull, Kautokeino Rein AS – Finnmark
Årets kjøtt – foredlet: GILDE Vegagris tørrhengt bacon, Nortura Kjøttcompagniet – Troms
Årets kjøtt – foredlet: Thulefjord lammepølse, Nortura Målselv – Troms
Årets kjøtt – foredlet: Sør Vest Ærlig Skinke Naturell, Toma Mat AS – Rogaland
Årets kjøtt – foredlet: Vossaskinke, Voss Gardsslakteri – Hordaland

Merk: Grunnet slaktetidspunkt i september, vil det bli gjennomført prekvalifisering av flere produkter innen kategorien Årets kjøtt foredlet før delfinalen.

Årets øl: Lys Ale Kis, AS Håndbryggeriet En Liten Øl – Hordaland
Årets øl: Belgisk Gyllen Sterk, Færder Mikrobryggeri AS – Vestfold
Årets øl: Kveika Grilløl, Grünerløkka Brygghus og Voss Bryggeri – Oslo
Årets øl: Rasberry Export Stout, Haandbryggeriet – Buskerud
Årets øl: Hansa Spesial White IPA, Hansa Borg Bryggerier – Hordaland
Årets øl: Borg Fatøl, Hansa Borg Bryggerier – Hordaland
Årets øl: Rødskjegg, Hogna Brygg – Sør-Trøndelag
Årets øl: OLAF, Hubertus bryggeri – Oppland
Årets øl: Kveik, Kinn Bryggeri – Sogn og Fjordane
Årets øl: Bærtur, Kinn Bryggeri –Sogn og Fjordane
Årets øl: Skjærgårds IPA, Lindesnes Brygghus AS – Vest Agder
Årets øl: Lippert øl, Lippert Drikke AS – Østfold
Årets øl: Brimi, LL Voss Fellesbryggeri AS – Hordaland
Årets øl: Haakon Senior, Mack Mikrobryggeri – Troms
Årets øl: XXX -Norwegian Farmhouse Tripel, Nøgne – Aust Agder
Årets øl: Malmen -Juniper Black Ale, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S – Aust Agder
Årets øl: Frydenlund Bayer, Ringnes AS – Oslo
Årets øl: Bersens Bayer, Røros Bryggeri og mineralvannfabrikk – Sør-Trøndelag
Årets øl: Vardøger Pils, Små Vesen AS – Oppland
Årets øl: Gardspils, Sundbytunet bryggeri & destilleri AS – Akershus
Årets øl: JOLABRYGG, Tradisjonsøl frå Voss kokt i koparkjele, Voss Bryggeri – Hordaland

Delfinalister, Tromsø, 22. september

Årets sjømat – oppdrett: KITA, Bremnes Seashore AS – Hordaland
Årets sjømat – oppdrett: Sirdalsørret, Norsk Ørret – Vest-Agder
Årets sjømat – oppdrett: Fersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS – Nordland

Årets sjømat – villfanget: Brosmeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd Stavanger – Rogaland
Årets sjømat – villfanget: Langeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd. Stavanger – Rogaland
Årets sjømat – villfanget: Sjøfryst Torsk – benfrie porsjonsfileter, Fabrikktråleren Ramoen – Møre og Romsdal
Årets sjømat – villfanget: Piggvarfilet, Reinhartsen – Vest-Agder

Årets sjømat – foredlet: Røykt Ørret, Askøy Mikrorøykeri – Hordaland
Årets sjømat – foredlet: Aquevitt Gravet Lakseloin med Østens Krydder & Tare (Havtrøffel), Garnviks Røkeri AS – Sør-Trøndelag
Årets sjømat – foredlet: Bottarga Borealis, hel bit, Hrogn AS – Troms
Årets sjømat – foredlet: Bottarga Borealis, Hrogn AS – Troms
Årets sjømat – foredlet: DYBVIK LOINS UTVANNET, JAKOB & JOHAN DYBVIK AS – Møre og Romsdal
Årets sjømat – foredlet: Akevitt gravet laks, Mikals Laks AS – Rogaland
Årets sjømat – foredlet: Varmrøykt laks, Mikals Laks AS – Rogaland
Årets sjømat – foredlet: Einerrøykt laks, Mikals Laks AS – Rogaland
Årets sjømat – foredlet: Einerrøykt ørret, Mikals Laks AS – Rogaland
Årets sjømat – foredlet: Varmrøkt makrell, Reinhartsen – Vest-Agder
Årets sjømat – foredlet: Skakkeaure, Skakke Røykeri As – Hordaland
Årets sjømat – foredlet: Skakkelaks, Skakke Røykeri As – Hordaland
Årets sjømat – foredlet: GLITNE Smoked Halibut, Sogn Aqua AS – Hordaland
Årets sjømat – foredlet: Tradisjonell einerrøkt laks, Svanøy Røykeri AS – Sogn og Fjordane
Årets sjømat – foredlet: Havtrøffelsalt, Umare – Møre og Romsdal

Delfinalister, Oslo, 23. september

Årets kjøtt: Lammeskank av Klosterlam, Klostergarden – Rogaland
Årets kjøtt: Kvitsøylam, Kvitsøylam – Rogaland
Årets kjøtt: Flatbiff av Norsk Kronhjort, Løiten Hjorteoppdrett AS – Hedmark
Årets kjøtt: Gilde Langtidsmørnet Charolais mørbradfilet, Nortura Gol – Buskerud
Årets kjøtt: Livèchekylling, Nortura Hærland – Østfold
Årets kjøtt: Vaktel, Ryfylke Vaktel – Rogaland

Merk: Grunnet slaktetidspunkt i september, vil det bli gjennomført prekvalifisering av flere produkter innen kategorien Årets kjøtt før delfinalen.

Årets ost: Rund askeost fra Bo Jensen, Bo Jensen – Rogaland
Årets ost: Rund Geiteost med citrontimian fra Bo jensen. Bo jensen – Rogaland
Årets ost: BlåMandag, Den blinde Ku AS – Akershus
Årets ost: Fjellblå, Eggen gardsysteri SA – Hedmark
Årets ost: Granstubben rødkittost, Gangstad Gårdsysteri – Nord-Trøndelag
Årets ost: Solglad, Himmelspannet, Hemsedal Ysteri – Buskerud
Årets ost: Munkeby, Munkeby Mariakloster – Nord-Trøndelag
Årets ost: Økologisk Brie Dovreost 2 kg, TINE Meieriet Dovre – Oppland
Årets ost: Jarlsberg Special Reserve 5 år, TINE SA – Oslo
Årets ost: Mild Mester, Tingvollost AS – Møre og Romsdal
Årets ost: Edel Frue, Tingvollost AS – Møre og Romsdal
Årets ost: Vismann, Tingvollost AS – Møre og Romsdal
Årets ost: Frøya, Tjamsland Gård – Aust-Agder
Årets ost: Rosalita, Tjamsland Gård – Aust-Agder
Årets ost: Bufar ost, Valdresmeieriet – Oppland

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS