Kyrre Dybdal (til venstre) er ny visepresident i NKF. Videre Dennis J Nielsen, Danmark, Petri Selander, Finland, Thomas Riis, Danmark, Rafn Heiðar Ingólfsson, Island, Markku Ojala, Finland, Marcus Hallgren, Sverige, Thorir Erlingsson, Island, Maria Pettersson, Sverige og Einar Øverås, Norge.
Kyrre Dybdal (til venstre) er ny visepresident i NKF. Videre Dennis J Nielsen, Danmark, Petri Selander, Finland, Thomas Riis, Danmark, Rafn Heiðar Ingólfsson, Island, Markku Ojala, Finland, Marcus Hallgren, Sverige, Thorir Erlingsson, Island, Maria Pettersson, Sverige og Einar Øverås, Norge.

Ny visepresident i den nordiske kokkeforeningen

NKLs president Kyrre Dybdal er valgt til ny visepresident i NKF, Nordisk Kjøkkenchef Fédération (Nordic Chefs Association)

Den norske delegasjonen som deltok på NKFs kongress i mai.
Den norske delegasjonen som deltok på NKFs kongress i mai.

Svenska Kockars Förening var vertskap da NKF arrangerte sin kongress på den svenske vestkysten i slutten av mai.

Nytt styre ble valgt, og Marcus Hallgren fra Sverige er den nye NKF-presidenten. 

Han valgte NKLs president Kyrre Dybdal som sin visepresident. 

Einar Øverås fra NKL Narvik er styremedlem. Sammen med resten av styret skal de fortsette jobben med å løfte faget og den nordiske gastronomien.

Hjerte, samarbeid og lytting

– Det er utrolig viktig at stortingspolitikere som Hagerup og Pettersen og andre setter av tid for å se hva NKL gjør og vier kokkeyrket økt oppmerksomhet. Oppmerksomheten fra det offentlige er viktig for å komme i posisjon for å oppnå våre langsiktige målsettinger om en plass på et fremtidig statsbudsjett, sier president i NKL, Kyrre Dybdal.
Kyrre Dybdal.

Den nye presidenten for NKF takket alle deltakere på kongressen i Rönnäng, Sverige, inkludert tidligere president Thorir Erlingsson, nasjonale presidenter, styret, medlemmer og sponsorer.

Han uttrykte stolthet og ydmykhet over å lede NKF, og ønsker å bygge sitt lederskap på hjerte, samarbeid og lytting. Viktige mål fremover er å involvere alle medlemsland mer, skape mer åpenhet i styret, og synliggjøre foreningens arbeid og verdier.

Rekruttering

Hallgren la vekt på å støtte unge kokker, bygge internasjonale relasjoner og styrke nordisk innflytelse i World Chefs, der han skal lede «World Chefs Academy» i perioden 2024–2028.

Videre vil han utvikle samarbeidet med sponsorer gjennom felles satsinger på utdanning, konkurranser og bærekraft. Han understreker viktigheten av å handle for klima og miljø – før det er for sent – og oppfordrer Norden til å ta en ledende rolle.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS