HORECA NR. 3 2025

Forsiden på tredje utgaven av Horeca i 2025.
Forsiden på tredje utgaven av Horeca i 2025.

Årets tredje Horeca-magasin ligger snart i postkassa

Sommerutgaven, årets tredje magasinutgave av Horeca, er nå på vei til abonnentene. Du finner masse informativt og spennende lesestoff i denne utgaven, som blant annet er spekket med forfriskende sommerdrinker og cocktails.

Forsiden på tredje utgaven av Horeca i 2025.
Forsiden på tredje utgaven av Horeca i 2025.

Som forsiden tilsier, finner du en større temadel med sommerens drinker og cocktails. Her finner du inspirasjon il hva du kan servere gjestene denne sommeren.

Ta datasikkerheten på alvor

Hotell- og restaurantbransjen er gode på det synlige, som for eksempel god service, rene rom og fellesarealer og mat som frister. Vi lever av å gi gjestene trygghet og gode opplevelser, men det finnes en trussel som ikke synes ved første øyekast.

Den siver inn i systemene via ubeskyttede nettverk, utdaterte programmer og ansatte som aldri har lært å kjenne igjen en svindel-e-post.

Cyberangrep er ikke noe som bare skjer hos de store kjedene. – Tvert imot, små og mellomstore virksomheter er blant de mest sårbare. Hvorfor? Fordi de ofte tror at de er for små til å være interessante. Det er feil – og det kan bli dyrt, skriver Sven Schmidtke i Schmidtke IT i Horeca nummer 3 2025

Horeca anmelder hotellfrokoster

Horecas journalist Georg Mathisen har sittet i juryen for Twinings Best Breakfast fra 2013 til 2023. Han anmelder hotellfrokoster etter inspirasjon av kriteriene som juryene har arbeidet etter og som er utviklet i samarbeid med hotellkjedene.

I den forrige utgaven var det Scandic Nidelven i Trondheim som ble bedømt. I denne utgaven er de Amerikalinjen i Oslo som skal til pers.

I denne utgaven kan du også lese om Hobo Oslo, som ser for seg en annerledes frokostopplevelse når hotellet åpner om litt.

Les anmeldelsen av Amerikalinjen og om Hobo Oslos tanker i Horeca nummer 3 2025

Matomsorgsprisen for 20. gang

I 2025 skal Matomsorgsprisen deles ut for 20. gang. I denne utgaven kan du blant annet lese om noen av vinnerne av prisen.

– Matomsorgsprisen inspirerer og gjør en forskjell, sier Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernæringsforbundet, og et av jurymedlemmene for matomsorgsprisen.

Prisen deles ut til aktører i institusjoner og kantiner basert på kriterier som måltidskvalitet, bærekraft, ledelse og innovasjon.

Les mer i Horeca nummer 3 2025.

Elevbedrifter

Et armbånd med plass til små papirstrimler. Det er ungdommenes eget forsvar mot dop i drinken. Nå vil oppfinnerne samarbeide med flere utesteder. Oslo Pride nå i juni blir den store testen. 

– Vi tester for ketamin og GHB. De er de vanligste voldtektsdopene, og de forsvinner fra systemet veldig raskt, forteller Elle Myhre Nilsen, som er daglig leder for ungdomsbedriften Gardé.

Eiendomsspar har inngått en avtale med Lofsrud ungdomsskole på Klemetsrud i Oslo for å støtte opp om «Eastenders», en elevbedrift innen matfag.

– Vi tenker dette er et veldig godt tiltak å støtte, både for å styrke tilgangen til unge potensielle kokkelærlinger til våre leietakere innen servering og hotell, samtidig som vi også er med å gjør en forskjell for unge fra østkanten som vil opp og frem, sier Laila Aarstrand hos Eiendomsspar.

Du kan lese mer om elevbedriftene i Horeca nummer 3 2025.

Typebedrift: Gullkorn på Hamar

De henter øl fra hele verden. Logistikken er en viktig del av jobben. – Snart passerer vi 2000 ulike fatøl siden vi åpnet i 2015, sier Stein Rune Høines på Gullkorn.

Slå sammen den rakryggede ølentusiasten og det som en gang var Hamars skjeveste gulv. Resultatet heter Gullkorn.

Gullkorn er typebedrift i Horeca nummer 3 2025

Gode vinkjøp til sommerens retter

Så kort som den norske sommeren er, må vinvalget sitte som et skudd så snart solen dukker opp.

Vi har plukket fem typiske sommerretter, og matcher de med noen vinstiler som treffer skikkelig – fra heftige burgerviner til reker og riesling.

Les mer vinene i Horeca nummer 3 2025

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven, blant annet om hoteller som sparer millioner av kroner på energisparing med ny teknologi, og en større sak om norsk sider.

Vi har også tatt en prat med Skakke Røykeri, der de røykes fisk og kjøtt på gamlemåten – i et gammelt eldhus. Nå satses det enda mer mot horecamarkedet, blant annet med egne kjøreruter.

Du finner også en kommentar/kronikk om dagens utdanning i bransjen, skrevet av Øystein Kvåle, som er utdanningsleder for mat og reiseliv på Trøndelag høyere yrkesfagskole.

Hanne Rutgerson Stensholt fra Smag & Behag er portrettert i denne utgaven.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS