
Semifinalistene i Årets matgledebedrift 2021
Nå er semifinalistene i Årets matgledebedrift 2021 klare. 59 bedrifter var nominert i årets kåring. 12 står nå igjen.
Årets Matgledebedrift, i regi Tine, har blitt arrangert i flere år. Årets kåring er den 14. i rekken. Nytt av året er at vinneren av årets konkurranse kåres blant Tine Partner sine serverings- og industrikunder. Nå har juryen endelig valgt ut semifinalistene til årets konkurranse.
Fra 59 til 12
I år, som tidligere, mottok Tine mange gode søknader til å bli «Tine Årets matgledebedrift», og juryen hadde en svært vanskelig jobb for å velge ut de bedriftene som nå har gått videre i konkurransen – og vil få besøk av juryen.
Antall nominerte til årets konkurranse var 59, og av disse gikk 12 videre til semifinalen.
Dette er årets semifinalister
Matmosfære AS ‒ «Mat so klart», Gol
Toma FS avd. Badehusgata 37, Stavanger
Mills AS, Oslo
Orkla Foods Norge, Oslo
Grilstad AS, Ranheim
Melum bo- og servicesenter, Skien
Sodexo DNB, Oslo
De 3 stuer Vår Energi, Sandnes
Sodexo for Jotun, Sandefjord
Jønsberg videregående skole, Stange
H. M. Kongens Garde Forpleining Huseby leir, Oslo
Arctic Securities, Oslo
Kåringen av Årets Matgledebedrift 2021 skjer i forbindelse med «Ostens dag» 28. oktober 2021. Finalistene inviteres inn til Oslo på dette arrangementet for en hel dag i ostens tegn.
Les også: Beitostølen Helsesportsenter er Årets matgledebedrift 2020
Premier
1. plass: Matfaglig tur til konkurransen Bocuse d’Or Europe 2022 for to personer.
2. plass: Matfaglig tur med reise og overnatting til Ørjan Johannessen og Bekkjarvik Gjestgiveri for tre personer.
3. plass: Matfaglig inspirasjonsdag med Tine Partners egen konditor Bernhard Azinger og kokk og matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen på Tine Proffkjøkken i Oslo. Premien gjelder for inntil fire personer.
Ekstrapremie til Ryfylke bakeri og konditori
Alle bedrifter som ble nominert innen 1. mai, og leverte begrunnelse innen 30. juni var med i trekningen av en kreativ, matfaglig dag sammen med konditor og matfaglig ansvarlig Bernhard Azinger og kokk og matfaglig ansvarlig Pål Jetmundsen.
Vinneren av ekstrapremien ble Ryfylke bakeri og konditori, Jørpeland.
Juryen
Ørjan Johannessen, gullvinner fra Bocuse d’Or Lyon 2015
Kenneth Myklebust, sjef for Tine Proffkjøkken i Oslo (Tine Partner)
Pål Jemundsen, kokk og matfaglig ansvarlig (Tine Partner)
Katinka Perrott Arntsen, fagansvarlig industri (Tine Partner)
Brita Unnerud, konkurranseansvarlig (Tine Partner)
Pressemelding