Det nye sentrallageret i Lier. (Foto: Cater Storkjøkken)

Norges største lager for storhusholdning

Cater Storkjøkken er et resultat av en sammenslutning av Bjørnulfs Engros AS, Bjørn Kristiansen AS og Østfoldfrukt Mysen AS. I høst sto Norges største lager for storhusholdning klart. Nå skal det markeres i stor stil.

Publisert
Det nye sentrallageret i Lier. (Foto: Cater Storkjøkken)

Sentrallageret i Lier sto klart i oktober 2017, og er på totalt 17 000 kvadratmeter. Med en totalkapasitet på 11 000 paller, store områder for varemottak og vareplukk, flere temperatursoner for frukt og grønt, kjøl og frys, er Cater Storkjøkken godt rustet for fortsatt høy vekst.

Blir en betydelig aktør på Østlandet

– Cater Storkjøkken er en fullsortimentsgrossist med komplett sortiment av tørr, frys, kjølevarer i tillegg til frukt & grønt, lokalmat, alkohol og non-food. Sortimentet vil det nærmeste halve året utvides med flere tusen varelinjer. Ett komplett sortiment kombinert med vår kjerneverdi fleksibilitet, vil gi kundene en enda bedre totalopplevelse. Vi dekker ett område fra Geilo i vest til svenskegrensa i øst – og fra Tynset i nord til Holmestrand og Halden i sør, melder forretningsutvikler for Cater Storkjøkken, Tomas Torvik.

– Cater Storkjøkken er en av eierne i Servicegrossistene, og er via dem den eneste utfordreren til Asko på landsdekkende avtaler til offentlige og private horecaaktører. Via Servicegrossistene får vi gode innkjøpsbetingelser, IT-systemer, grunndata, kvalitetssikring, kategoriutvikling med mer, sier Torvik.

 Foto: Cater Storkjøkken

Det nye bygget er utstyrt med det siste av effektiv og moderne teknologi og innehar beste miljømerking. All varmen som kommer fra fryse- og kjøle anlegget, blir gjenvunnet.

Feirer med storhusholdningsmesse


– Det er 90 ansatte i Cater-konsernet. Vi har 26 egne lastebiler i daglig distribusjon, der to av bilene går på biogass. Vi har i tillegg en elektrisk lastebil i bestilling, som blir levert om et par måneder. Dette blir etter vår erfaring den første el-drevne lastebil som skal serve horecamarkedet, opplyser Torvik, som forteller at det hele skal markeres to dager med en storhusholdningsmesse 8. februar, og offisiell åpning av det nye sentrallageret 9. februar 2018, opplyser Torvik.

60-70 utstillere og nærmere et halvt tusen besøkende

– På messen kommer det 60-70 utstillere og rundt 4-500 besøkende. Vi bygger om 1500 kvadratmeter av lageret til messeområde. Det blir faglig program og nyhetsshow under selve messen. Ytterligere 900 kvadratmeter blir gjort om til restaurant, der vi serverer buffet, underholdning og spennende innslag på kveldsarrangementet, som er åpent for kunder og leverandører. Blant annet skal vi kåre årets leverandør. Alle som driver med matvarer er velkommen til messen. Fra kjøkkensjefer og innkjøpere til kantinemedarbeidere og SFO-ledere, sier Torvik.

På den offisielle åpningen inviterer Cater Storkjøkken ansatte, kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere. Siri Kristiansen fra «Lørdagsrådet» er konferansier.

Les mer på Cater.no

Her kan du melde deg på messen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS