Fredag 11. januar 2019 er det nok en gang klart for finale i Det Norske Måltid. (Foto: Bitmap/Det Norske Måltid, arkiv)
Fredag 11. januar 2019 er det nok en gang klart for finale i Det Norske Måltid. (Foto: Bitmap/Det Norske Måltid, arkiv)

36 finalister klare for Det Norske Måltid 2018

36 finalister er klare for Det Norske Måltid 2018, en av årets viktigste begivenheter for alle som er opptatt av å finne de beste norske matproduktene og råvarene. Årets arrangement finner sted  på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 11. januar.

Publisert

Det Norske Måltid er et viktig utstillingsvindu for norsk mat- og drikkeproduksjon. I løpet av 10 år har mer enn 1200 produkter blitt vurdert av juryen. 90 vinnere har fått vist seg frem for Norges restaurant- og matbransje.

Norske matvarer i verdensklasse

– Norske matvarer i verdensklasse og vi kan være stolte av mattradisjonene våre. Det Norske Måltid er en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig matproduksjon. Under finalekvelden samles matkjennere, produsenter og kokker for å hylle det beste innen norsk matproduksjon, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Fredag 11. januar skal den fullsatte salen smake på årets 36 finaleprodukter fra vårt langstrakte land. På kjøkkenet jobber det norske kokkelandslaget for å alle fremmøtte en minnerik smaksopplevelse, basert på Norges beste råvarer.

– Det å komme til finalen er en seier i seg selv, en annerkjennelse som sørger for økt etterspørsel. Suksesshistoriene fra tidligere deltakere er mange, sier Austigard.

Les også: Dette er finalistene i Det Norske Måltid 2018

Seks uavhengige fagjuryer

I årets konkurranse har seks uavhengige fagjuryer smakt seg frem til finalistene i Stavanger, Seljord, Oslo, Trondheim, Tromsø og Bergen.

Små og store produsenter konkurrerer i samme kategori. Erfarne dommere vurderer med et felles mål – kvalitet. Vinnerne blir kåret på finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag kveld.

Der blir også Det Norske Måltids hederspris delt ut.

Les også: Det Norske Måltids hederspris 2017 til Morten Schakenda (publisert januar 2018)

Les også: Moril AS skal drifte Det Norske Måltid (publisert februar 2018)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS