Størm tørrfiskskinn fra Hrogn er en av mange finalister i Det Norske Måltid 2020. (Foto: Hrogn)
Størm tørrfiskskinn fra Hrogn er en av mange finalister i Det Norske Måltid 2020. (Foto: Hrogn)

Klart for Det Norske Måltid

Fredag kveld, 5. februar, skal det avgjøres hvem som vinner de forskjellige kategoriene i Det Norske Måltid 2020.

Publisert

Finalen er digital i år, og kan ses live på Det Norske Måltids hjemmeside kl. 19:00.

Her kan du alle finalistene i Det Norske Måltid 2020

Les også: Digitalt prisdryss i Det Norske Måltid 2020

En av finalistene

Hrogn AS fra Tromsø er en av finalistene i den nasjonale konkurransen for mat og drikke. Produsenten har også tidligere vært finalister i denne prestisjefylte konkurransen. I år er det et nytt, innovativt produkt laget av tørrfiskskinn. Produktet er merket med Spesialitet – unik smak fra Matmerk, og Hrogn sikter seg mot restauranter og matinteresserte.

En av dem som har tatt i bruk produktet, er Gunnar Jensen, som er kjøkkensjef på Mathallen i Tromsø.

Saken fortsetter under bildet

Gunnar Jensen. (Foto: Morten Holt)
Gunnar Jensen. (Foto: Morten Holt)

– Som nordlending og kokk kjenner jeg jo godt til tørrfisk, og å få enda mer bærekraft ut av en tipp-topp råvare er rett og slett glimrende. Blir så glad for at vi har mathåndtverkere som er nysgjerrige og tar seg tid til å utvikle nye smaksopplevelser. Når skinnet friteres så krøller det seg delikat, får en gyllen vakker farge og er så sprøtt at det smeller i kjevene når du tygger det. Uten tvil et produkt som appellerer enten som garnityr til fiskeretter eller rett og slett snacks, sier Gunnar Jensen.

Begrunnelse for finaleplassen

Dette skriver juryen i Det Norske Måltid om produktet:

Størm tørrfiskskinn Hrogn – Troms og Finnmark

Produktet er laget av tørrfisk. De oppbløtte fiskeskinnene er et pluss-produkt etter filetering og loin-produksjon av tørrfisk. Produktet er utviklet med tanke på en helhetlig og innovativ ressursutnyttelse av en eksklusiv og unik råvare. Fiskeskinnene renses, pusses og formes. Deretter tørkes skinnen til ønsket kvalitet er oppnådd. Skinnene buntes sammen og pakkes. Tørket tørrfisk-skinn er et naturlig, delikat produkt rettet mot kokker og matintresserte forbrukere. Tilberedes ved steking eller fritering til sprø konsistens, dette er avgjørende for smaksopplevelsen og oppfattelsen av produktet. Produktet har en mild duft av tørrfisk og en ren smak av fisk og sjø. Når det er riktig tilberedt har det en uovertruffen sprø tekstur som er ideell som topping av matretter. Tørrfisk-skinn fra Hrogn er et smakshevende produkt i særklasse.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS