Illustrasjon: Smak 2020

Smak 2020 skal markedsføre Matnasjonen Norge

Det blir en storslått åpningskonferanse på Smak 2020. Hensikten er å sette Matnasjonen Norge på dagsorden.

Publisert

Det er første gangen Smak inviterer til en stor åpningskonferanse. Derfor er listen lagt høyt 3. mars neste år. Målet er å sparke i gang en debatt som skal løfte bransjen inn i det neste tiåret.

– Konferansier Siri-Lill Mannes, med bakgrunn fra TV2-nyhetene, skal lose oss gjennom et innholdsrikt program under vignetten Sammen bygger vi Matnasjonen Norge. Og hun får et knallsterkt lag av gjester med seg på scenen.

Ambisiøs visjon

Regjeringens visjon for Matnasjonen Norge er ambisiøs:

– I 2030 er mat en kilde til måltidsglede og stolthet i befolkingen. Norge er internasjonalt kjent for sin spennende matkultur, sin store sjømateksport og mat- og drikkeopplevelser med norske råvarer i verdensklasse, heter det i visjonen.

Derfor samler arrangørene bransje, opinionsdannere, politikere og myndigheter på åpningskonferansen. Målet blir med andre ord å få mer konkrete svar.

Toppene kommer

Landbruksministeren har takket ja til å delta, og fiskeri- og sjømatministeren har også lovet å komme. Landbruksminister Olaug Bollestad vil dermed representere land, mens fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik representerer det våte element.

I tillegg inviterer Smak en rekke toneangivende aktører fra bransjen, myndigheter og andre sentrale miljøer som brenner for å bygge Norge som matnasjon.

Viktig møteplass

Smak 2020 arrangeres 3.-6. mars 2020, og samler alle aktører i Norge som deler lidenskapen for mat- og drikkefaget. For tre år siden, på Smak 2017, kom det totalt 29 500 besøkende i løpet av fire dager for å se og møte de 400 utstillere.

(Pressemelding)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS