Klostergaarden Spesialitet

Første norske øl med Spesialitet-merket

Endelig har vi det første norske ølet behørig merket med Spesialitet-merket for unik smak, brygget på norsk råvare, kjærlighet og stolthet, sa Mat- og Landbruksminister Sylvi Listhaug da hun delte ut det aller første Spesialitet-merket til et norsk øl.

Publisert

Landbruksminister Sylvi Listhaug deler ut Spesialitet-merket til Roar Sandodden (nummer to fra venstre) og Jørn G. Andersen (til høyre) fra Kostergården. Nina Sundqvist, direktør i Matmerk, helt til venstre. (Foto: Matmerk)

Hun delte nylig ut Spesialitet-merket for unik smak til ølet «Alstadberger» fra Klostergården håndbryggeri på Tautra. Utdelingen fant sted under Norsk Bryggeriforening sitt årsmøte i Bergen.

– Fantastisk utvikling

– Norsk ølbrygging har hatt en fantastisk utvikling de siste årene, og jeg er stolt over å få være den statsråden som deler ut det første Spesialitet-merket til et norsk øl. Det er en milepæl både for norske bryggerier og for selve merkeordningen. Forbrukerne verdsetter i stadig større grad norsk mat og drikke sammen i et helhetlig måltid. Dermed var det på tide å få øl inn i samme merkeordning som de andre unike norske smakene. Slik at vi kan vise forbrukerne veien til stadig flere gode norske smaksopplevelser, sa Listhaug under tildelingen.

Økt oppmerksomhet

– Stjørdalsøl eller maltøl som vi kaller det, er spesielt. Spesielt i den forstand at vi melter og tørker maltet på samme måte som de gjorde i vikingtiden. Dette er en ekte og en tradisjonstro kulturskatt. For oss betyr Spesialitet-merket en anerkjennelse for håndverket melting og brygging, samt tradisjonene som har overlevd i Stjørdal. Økt oppmerksomhet om produktet og mulighet til vid distribusjon og godt salg håper vi også på, sier Roar Sandodden fra Klostergården håndbryggeri.

Endelig øl

Øl som ønsker å bli vurdert for å få Spesialitet-merket, må enten ha norskprodusert malt eller humle.

– Vi ønsker å stimulere til norsk verdiskaping av humle og malt, tilføre produsentene merverdi og gjøre det lett for forbrukerne å velge norsk kvalitet. Vi er også veldig stolte over å ha fått på plass det første norske ølet, sier direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS