Mesterkokk Tom Victor Gausdal sår i bresjen for arrangementet «Kokkenes dag» i Oslo.

Arrangerer «Kokkenes dag» med matfestival i Oslo

Sentralen og Sentralenmat inviterer til matfestival og «Kokkenes dag» midt i Oslo sentrum. Det skjer søndag 17. august.

Kokkenes dag arrangeres 17. august i Oslo.
Kokkenes dag arrangeres 17. august i Oslo.

I år flytter matfesten fra Strand Restaurant i Bærum til Oslo sentrum.

«Sentralen ser frem til å fylle Øvre Slottsgate med duften av fantastiske råvarer og smaken av mat laget av noen av landets beste kokker og restauranter», skrives det i en pressemelding.

Familievennlig arrangement

Arrangementet finner sted søndag 17. august fra klokka 13:00 til 17:00, og vil være et familievennlig arrangement med gratis inngang.

Kokkenes Dag samler landets fremste kokker som vil selge rimelige småretter i hvert sitt telt/stand langs gaten. Her kan publikum vandre fra bod til bod, oppdage nye smaker og nyte høy kvalitet på nært hold.

– Det jeg elsker med «Kokkenes dag» er energien, kreativiteten og alle de fine folka. Å møte gamle kollegaer, snakke med lærlinger og mimre. Mitt beste tips? Beveg deg rundt, smak på flere retter og prat med kokkene, sier Tom Victor Gausdal, som er initiativtaker til arrangementet.

Møt menneskene bak maten

Et av høydepunktene under matfestivalen er muligheten til å møte kokkene bak rettene. Lær om teknikker, råvarer og lidenskapen som ligger bak hver tallerken.

Det blir også musikk, samt morsomme og kreative aktiviteter for barn. Hele området tilrettelegges som et trygt og inkluderende festivalområde for hele familien. Program og deltakerliste oppdateres fortløpende på www.sentralen.no og facebooksiden til «Kokkenes dag». Følg med for å se hvilke kokker og restauranter som dukker opp.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS