De fire lagene som skal i aksjon i Årets kokk 2025.
De fire lagene som skal i aksjon i Årets kokk 2025.

Dette er teamene i Årets kokk 2025

Kandidatene i Årets kokk har utpekt sine viktigste medhjelpere blant de fremste i landet. Se teamene her.

På CV-en har de utfordrende læresteder, internasjonal erfaring, innovative restauranter og mye konkurranseerfaring. Med komplette lag og seks måneders forberedelse, er det duket for tidenes kokke-thriller i landets mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Tirsdag 23. september arrangeres Årets kokk i Stavanger Konserthus. Vinneren blir Norges kandidat til i Bocuse d’Or Europe 2026 og i verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2027.

– Mange dyktige kokker å velge mellom

– Det norske uttaket til Bocuse d’Or har rykte på seg for å være blant de mest utfordrende i verden, og for kandidatene er valget av lagkamerater et helt avgjørende for det endelige resultatet, sier styreleder for det norske Bocuse-akademiet, Ørjan Johannessen. 

– Kandidatene er heldige som i Norge har et stort antall dyktige unge kokker å velge fra. Kandidatene har valgt noen av de mest talentfulle norske kokkene for å konkurrere om seier i Årets kokk og billetten videre til Bocuse d’Or 2027, sier Johannessen.

Lagene i Årets kokk 2025

Team Vartdal

Team Vartdal i Årets kokk 2025.
Team Vartdal i Årets kokk 2025.

Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal, 30 år, fra Oslo. Jobber som kokk, kreativ utvikler og matfaglig leder i Thon Hotels.

Commis: Lea Friis-Henriksen, 20 år, fra Bærum. Kokk hos Thon Hotels.

Coach: Tim Alexander Ekblad, 33 år, fra Västra Götland i Sverige. Daglig leder på Arakataka og Bistro Fourrage.

Team Sundset

Team Sundset i Årets kokk 2025.
Team Sundset i Årets kokk 2025.

Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 25 år, fra Leksvik i Indre Fosen. Jobber som soussjef på Tollbua i Trondheim.

Commis: Ivar Follinglo Moe, 21 år fra Trondheim. Junior-soussjef på Fagn.

Coach: Mette Beate Julius, 35 år, fra Stjørdal/Trondheim. Kjøkkensjef og medeier på Le Bistro.

Team CAP

Team CAP i Årets kokk 2025.
Team CAP i Årets kokk 2025.

Kandidat: Christian Andre Pettersen, 36 år, fra Bodø. Er tilknyttet prosjektet Alter Ego i Stavanger/Sandnes som eier og driver.

Commis: Hanna Korvald, 20 år, fra Stavanger. Kokk på Spiseriet.

Coach: Sebastian Gibrand, 37 år, fra Helsingborg i Sverige. Driver Gibrand/Sjöberg.

Team Espeland

Team Espeland i Årets kokk 2025.
Team Espeland i Årets kokk 2025.

Kandidat: Aron Espeland, 29 år fra Bryne. Soussjef på Brasserie France i Oslo.

Commis: Synva Gjerde, 22 år fra Voss. Tidligere lærling på Vianvang og BrimiBue.

Coach: Eline Sofie Sunde, 28 år fra Sunde.

Les mer om de enkelte teamene her

Årets kokk og Bocuse d’Or 

Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet. 

Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidl. Bocuse d’Or Norge) utvikler norske kokketalenter og bygger omdømmet til norsk gastronomi. SNG kombinerer konkurransearbeid med kunnskapsdeling, samfunnsoppdrag og utviklingsprosjekter i gastronomiens tjeneste. Menon Economics (62/2025) fastslår aktivitetenes samfunnsøkonomiske verdi på fire områder – bl.a. kompetanse- og kvalitetsutvikling – som den «viktigste arenaen for kompetanseutvikling og nettverking i bransjen».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS