
Saltagrilli Rosato 2010
Vi er så absolutt inne i rosévinens høytid i løpet av året, og en rekke roséviner er sluppet på det norske markedet denne våren. En av dem som er verdt å merke seg er italienske Saltagrilli Rosato.

Saltagrilli Rosatos farge kan karakteriseres som medium rosa. Vinen har aroma av rabarbra og jordbær.
Den passer som terrassevin – eller til lette kjøttretter, hvit fisk, pasta, pizza eller salater.
Anerkjent produsent
Det er produsenten Marchesi de’Frescobaldi som står bak vinen. Frescobaldis historie strekker seg mer enn 700 år tilbake i tid.
Produsenten disponerer over 1200 hektar med vinmark fordelt på ni vingårder, og de fleste av eiendommene ligger i Toscana.
Totalt produserer Frescobaldi om lag åtte millioner flasker i året, og selskapet har i dag rundt 200 ansatte.
Saltagrilli Rosato 2010
Land/distrikt: Italia/Toscana
Produsent: Marchesi de’Frescobaldi (www.frescobaldi.it)
Druer: Sangoviese (80 %), Merlot (10 %), Cabernet Sauvignon (10 %)
Alkohol: 12 %
Serveringstemperatur: 8-10 grader
Pris: 145 kroner (Vinmonopolet)
Webside norsk importør:www.stenblom.no
"