Britt Janne Tennøy, senterleder Molde Torget (fra venstre.), Jan Erik Nyland, daglig leder i Glass og Irene Malmedal, eiendomssjef Thon Kjøpesenter Midt AS, ser fram til å starte byggingen uteserveringen med det gode navnet Glasstaket. (Foto: Glass)

Spektakulær uteservering med minigolf

Glasstaket på toppen av MoldeTorget blir prikken over i-en i utviklingen av Molde sentrum med sjøfronten som den nye attraksjonen for Rosenes by som destinasjon.

Publisert
Sjøfronten, her sett gjennom et vindu i Molde Torget, er udiskutabelt blitt Moldes downtown. (Foto: Britt Janne Tennøy)

På nærmere 1400 kvadratmeter blir det 250 sitteplasser i uteserveringen, med en 18-hulls minigolfbane i bakkant.

Senterleder Britt Janne Tennøy er fra seg av begeistring:

– Ideen til den spektakulære planen ble presentert for senterleder Tennøy for 2.½ år siden av gründerne av Glass Restaurant & Bar, som siden 2015 har etablert seg som et av de ledende utestedene og beste spisestedene i Molde, selvfølgelig lokalisert på gateplan mot sjøfronten.

Glassheis mellom restaurantene

Norconsult, som har hatt oppdraget med å utarbeide prosjektet, har også tegnet inn minigolfbanen. Norconsult. (Illustrasjon: Norconsult)

Sentereier Thon Kjøpesenter Midt AS har vært med på notene ved å investere tre millioner kroner i tilrettelegging, hovedsakelig en utvendig glassheis – såkalt wallclimber – ved inngangspartiet til Glass restaurant & bar.

De to restaurantene får separate kjøkken?

– Nei, ikke eget kjøkken på Glasstaket; her vil det bli servert bare god mat, men ikke middag, sier Tennøy. I utgangspunktet blir altså Glasstaket en tradisjonell uterestaurant hvor folk kommer for å kose seg med noe godt i glasset eller koppen, eventuelt sammen med noe godt å bite i. Det blir jo bare en kort heistur ned til full matmeny i hovedrestauranten.

Det skal innredes stor bardisk med alt nødvendig tilbehør. Opplevelsen på Glasstaket blir ikke bare en god mat- og drikkeopplevelse, men med den utrolige utsikten ut over fjorden og fjellene mot Romsdalsalpene som en bonus.

Minigolfturneringer og -konserter

– Og ikke å forglemme minigolfbanen, som i seg selv blir en attraksjon. For å spille der og da – eller for å delta i en golfturnering, et tilbud som inngår i planene. Det blir dessuten tilrettelagt for minikonserter og andre arrangement. Glass Restaurant AS, som eierselskapet heter, vil investere mellom fire og fem millioner kroner i innredning av takrestauranten med minigolfbane.

Byggearbeidene vil starte straks den siste byggetillatelsen er klar. Det er et berettiget håp om at Glasstaket kan åpne allerede 14. mai.

Vil trekke en mer folk til sentrum

Men ingen direkte adgang fra shoppingen til takterrassen med Glasstaket?

– Jo, via tredje etasje. Effekten for kjøpesenteret blir at Glasstaket vil trekke innn mer folk til sentrum – til Molde og MoldeTorget, sier Britt Janne Tennøy.

Odd Henrik Vanebo

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS