Bent Stiansen er utnevnt til Æreshåndverker av Oslo Håndverk & Industriforenings (OHIF). Til venstre styreleder i OHIF, Bjørn Gunnar Eliasen.
Bent Stiansen er utnevnt til Æreshåndverker av Oslo Håndverk & Industriforenings (OHIF). Til venstre styreleder i OHIF, Bjørn Gunnar Eliasen.

Håndverksheder til Stiansen

Bent Stiansen er utnevnt til Oslo Håndverk & Industriforenings (OHIF) «Æreshåndverker». Tidligere har blant annet H.M Dronning Sonja fått prisen.

Bocuse-kokk og Statholdergaarden-gründer Bent Stiansen utnevnes til den ærefulle prisen blant annet for sitt usedvanlig gode håndlag med mat og mennesker.
Bocuse-kokk og Statholdergaarden-gründer Bent Stiansen utnevnes til den ærefulle prisen blant annet for sitt usedvanlig gode håndlag med mat og mennesker.

Bocuse-kokk og Statholdergaarden-gründer Bent Stiansen utnevnes til den ærefulle prisen blant annet for sitt usedvanlig gode håndlag med mat og mennesker.

Han er tredje person som mottar denne utmerkelsen, i godt lag med H.M Dronning Sonja, som fikk utnevnelsen i 2022, og forfatter Lars Mytting, som mottok den i 2023.

Utdelingen fant sted I forbindelse med OHIFs høytidelige tildelinger av fag- og svennebrev i Oslo rådhus tirsdag 28. mai.

Stiansen var også hovedtaler under seremonien.

Dette skriver juryen

Bent Stiansen var også hovedtaler under den årlige seremonien.
Utdelingen fant sted I forbindelse med OHIFs høytidelige tildelinger av fag- og svennebrev i Oslo rådhus tirsdag 28. mai. Bent Stiansen var også hovedtaler under den årlige seremonien.

Juryen skriver følgende i sin begrunnelse:

Bent Stiansen har gjennom sitt virke for kokkefaget vist betydningen- og resultatet av godt håndverk. I sitt arbeid på Statholdergaarden viser han til hvordan godt håndverk i samspill med riktige råvarer gir solide resultater av høy kvalitet – som har holdt samme høye håndverksmessige standard siden 1994. I en samtid med stor mangel på fagarbeidere, i en rekke fag, har Stiansen satset på – og lyktes med lærlinger. I norske og internasjonale konkurranser, TV-produksjoner og gjennom bøker viser Stiansen frem hva godt håndverk handler om. Stiansen utnevnes til Æreshåndverker for usedvanlig godt håndlag med mat og mennesker.

Anerkjennelse av kokkefaget

– Det at jeg som kokk mottar denne prisen er ikke bare en anerkjennelse av min jobb, men også av kokkefaget som håndverks- og opplæringsfag. Jeg er stolt, beæret og ydmyk over å få «Æreshåndverksprisen», sier en rørt Bent Stiansen, som tidligere denne uka fikk stjerne for Statholdergaarden for 27. året på rad.

– Inspirerende kraft for norsk gastronomi

– Bent Stiansen har siden før han vant gull i Bocuse d’Or i 1993 vært en inspirerende kraft i norsk gastronomi. Gjennom sitt langsiktige eierskap og drift av Statholdergaarden, har han til fulle demonstrert hvordan håndverksrestauranter ikke bare skaper magiske gjesteopplevelser, men også hvor betydningsfulle de er for alle som er så heldige å få tilbringe sin læretid ved slike steder. Statholdergaardens rundt 250 lærlinger har hatt sterke og gode yrkesliv i sine videre karrierer, og er å finne i viktige roller både innenfor og utenfor bransjen. Vi er ikke overrasket over denne tildelingen, synes den er vel fortjent og gleder oss med ham og hans team, sier daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig.

«Æreshåndverker»

«Æreshåndverker» utdeles av Oslo Håndverks- og Industriforeningenen (OIHF).

H.M Dronning Sonja ble utnevnt i 2022 og Lars Mytting i 2023.

Utnevnelsen er innstiftet for å hedre en person som har utmerket seg innen sitt felt, har gjort en betydelig innsats for samfunnet generelt og/eller håndverksfagene spesielt. Dette i kraft av arbeid og/eller personlig engasjement. Godt håndverk har noen felles kjennetegn på tvers av yrker, og utover håndverkerstanden. Disse er blant annet engasjement og integritet i utøvelsen, ønske om å gjøre gagns arbeid til nytte for samfunn og enkeltmennesket, og en høy etisk og moralsk standard.

 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS