Håndverksgin fra Piemonte

Interessen for gin er større enn noensinne i Norge. Nå er også den italienske håndverksprodusenten Malfy å finne på Vinmonopolet.

Publisert

Gin er faktisk den produktkategorien innenfor brennevin som vokser mest: Fra januar til og med september ble det solgt 66 prosent mer gin på Vinmonopolet sammenliknet med i fjor.

Utvalget er også bredere enn noen gang før, og stadig flere nordmenn får øynene opp for den italienske håndverksprodusenten Malfy.

Etterspørselen vokser

«Det er ikke så lenge siden Pernod Ricard introduserte Malfy Gin i Norge. Etterspørselen etter Malfy Gin på Vinmonopolet vokser stadig, og det italienske håndverksdestilleriet gjør seg også i økende grad gjeldende i uteliv. Nordmenn trykker særlig Malfy Gin Rosa og Malfy Con Limone til sitt bryst», heter det fra Pernod Ricard Norway.

Malfy Gin produseres av Torino Distillati, som ligger i Moncalieri i Piemonte. Og som navnet antyder, er inspirasjonen bak gin-merket hentet fra Amalfi-kysten. Master-destillatørene Beppe Ronco og Denis Muni benytter seg av såkalt vakuumdestillering, som også kalles for kalddestillering.

Dette er en relativt ny teknikk i ginens verden. Fordampingen skjer ved lavere temperatur enn vanlig. På den måten beholder urter, krydder og frukt sin opprinnelige og naturlige smak i sluttproduktet.

Svært fruktig gin

Malfy Gin er håndverk fra A til Å. De aller fleste ingrediensene plukkes for hånd. Og alle ingredienser destilleres hver for seg for å sikre at de beholder sine særpreg.

Sitrusfruktene som benyttes, dyppes i alkohol før de presses i en klassisk kurvpresse. Ekstraktet destilleres så med einerbærene. Deretter blendes de ulike destillatene, før man tilsetter vann.

Resultatet er svært fruktige gin-varianter. Malfy-porteføljen består av fire varianter: Malfy Gin Con Limone, Malfy Gin Rosa, Malfi Gin Con Arancia og Malfy Gin Originale. Alle variantene holder 41 prosent ABV.

Hvis du ønsker en enkel og velsmakende GT, uten for mye snikksnakk, nytes Malfy Gin best med Fever TreeMediterranean Tonic og passende garnityr:

-Malfy Originale: Med en sitronskive

-Malfy Con Limone: Med en sitronskive

-Malfy Gin Rosa: Med en grapefruktskive og en frisk rosmarinkvist

-Malfy Con Arancia: Med en appelsinskive

Noen drinker med Malfy gin

Under finner du andre drinkforslag

Sgroppino

Ingredienser:

50 ml Malfy Gin Con Limone

25 ml sitronjuice

15 ml sukkerlake

1 skje sitronsorbet

25 ml prosecco

Mynteblad

Fremgangsmåte: Ha gin, juice og sukkerlake i en shaker og shake. Sil i et avkjølt glass. Ha i sorbetisen og topp med prosecco. Pynt med mynteblad.

Sbagliato Corretto

Ingredienser:

50 ml Malfy Gin Rosa

25 ml Lillet Rose

10 ml italiensk bitter aperitif

75 ml prosecco

Skall (twist) av rosa grapefrukt

Fremgangsmåte: Ha gin, Lillet og bitter aperitif i et glass med isbiter og rør forsiktig. Topp med prosecco og pynt med skall av grapefrukt.

Twisted Bellini

Ingredienser:

25 ml Malfy Gin Con Arancia

15 ml pærepuré

75 ml prosecco

Skall (twist) av appelsin

Fremgangsmåte: Ha gin og pærepuré i et avkjølt glass og rør forsiktig. Topp med prosecco og pynt med appelsinskall.

Negroni

Ingredienser:

35 ml Malfy Gin Originale

25 ml italiensk bitter aperitif

25 ml søt vermouth

Appelsinskive

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i et mikseglass med is og rør. Sil over i annet glass med is og pynt med appelsinskive.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS