Ny svensk alkoholfri sprit

Leske lanserer den svenske alkoholfrie spriten Gnista i Norge. Her finner du også noen drinkforslag med det nye alkoholfrie produktet.

Publisert

I løpet av det siste tiåret har alkoholindustrien gått gjennom store endringer. Alkoholfritt øl har banet vei, og en av de nyeste kategoriene som utvikler seg i høy fart er alkoholfri «sprit».

Den startet med subtile destillerte smaker, men kategorien går nå videre til intense og aromatiske smaksprofiler med masse karakter, dybde, lengde og punch.

For to år siden dro de svenske gründerne bak den prisbelønte chili-drikken Caliente på en reise for å utvikle det som skeptikere kalte «mission impossible»: En alkoholfri sprit som virkelig ville etterligne fint brennevin, og dermed legge skikkelig kropp og karakter til alkoholfrie eller lav-alkoholholdige cocktails. Svenske Gnista er håndlaget ved hjelp av en unik kombinasjon av gastronomi, avansert teknologi og klassiske spritproduksjonsteknikker, der destillasjon, brygging og lagring på fat er sentralt.

Kompleks alkoholfri sprit

– Etter flere års erfaring og førstehåndsinnsikt fra industrien, har vi sett hvordan alkoholfrie alternativer har fulgt lignende mønstre som vegetarbevegelsen. I dag er det ikke lenger sett på som ukult å aktivt velge bort alkohol på festen. Samtidig er folk lei av å måtte ta til takke med brus- og juicebaserte «mocktails», sier medgründer av Gnista Spirits, Erika Ollén.

Gnista Spirits bestemte seg for å produsere en kompleks alkoholfri sprit som har de samme egenskapene og bærer smak like godt som alkoholen, noe svært få har lyktes med å gjøre før.

Etter en vellykket lansering av den første smaken, Floral Wormwood, som allerede finnes hos skandinaviske topp-barer og restauranter, og blir solgt online over hele Europa, har tiden kommet for en fullskala-lansering i Norge, via selskapet Leske.

– Leverer det den lover

– I Gnista ser vi en fremtidig norsk suksess. Floral Wormwood leverer nøyaktig det den lover - en sammensatt, bitter og kompleks smak som helt fint kan drikkes rent, men som skaper fantastiske smaksdimensjoner til alkoholfrie cocktails. Vi heier generelt på godt håndverk og ikke minst fokus på skandinavisk natur, sier gründer og daglig leder i Leske, Christian Stray-Jansen.

De første stedene som har Gnista i Oslo er Bon Lio, Territoriet, Svanen og restaurant Kontrast. Under finner du noen drinkvarianter.

The Cure

Restaurant Kontrast

Oppskrift: Sylvester Balo

● 45ml Gnista

● 30ml Honey-Ginger syrup

● 15ml White Verjus

● Shaken and pour to rock glass with ice.

● Garnish with candied ginger.

Gnista – «No Cinn»

Bon Lio​

Oppskrift: Marcus Ohlsson

● 15ml Gnista

● 40ml Rumish

● 10ml Kanelsirup, ratio 1:1

● Apelsin zest

● Stir and pour

Bitter gets better

Svanen​

Oppskrift: Karel Varga og Marek Novák

● 20ml Gnista

● 35ml Sea Buckthorn Sherbet

● 10ml Blend of acids

● 10ml Agave syrup

● Top up with Cherry soda

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS