Forsiden på den tredje utgaven av Horeca i 2024.
Forsiden på den tredje utgaven av Horeca i 2024.

Årets tredje Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets tredje magasin-utgave av Horeca, og det siste før sommeren, er på vei til abonnentene. Her kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Forsiden på den tredje utgaven av Horeca i 2024.
Forsiden på den tredje utgaven av Horeca i 2024.

Restaurant- og eventhuset Ambassaden i den gamle amerikanske ambassaden i Oslo ble gjenåpnet høsten 2023. 

Et drøyt halvår senere ble to av de tre restaurantene på huset listet i Michelin-guiden. Restaurant Frances fikk til og med BiB Gourmand, utmerkelsen som gis til restaurantene som rangeres nærmest dem med stjerner i guiden, mens takrestauranten Eero ble listet – sammen med 53 andre norske restauranter i årets Michelin-utgave,

Du kan lese mye mer om Ambassaden i denne utgaven (Horeca nummer 3 2024)

Første norske kokk med tre stjerner

Sven Erik Renaa er den første norske restaurantgründer og kokk som har klart å få tre stjerner i Michelin-guiden. Han har drømt om det, men ikke trodd at det var mulig. Men den tredje stjernen kom til Sven Erik Renaa og Re-Naa i Stavanger.

– Joda, jeg har nok drømt om den tredje stjernen, men den var absolutt ikke forventet, sier Sven Erik Renaa, som tok imot stjernene sammen med kona Torill under en tilstelning i Helsinki i slutten av mai.

Les mer i Horeca nummer 2 2024

Utvalgte Hoteller og Spisesteder

Fra å bli betegnet som en «veikrokjede» for noen år siden, er Utvalgte Hoteller og Spisesteder i dag en medlemsorganisasjon for de fleste segmenter i horecabransjen.

Du finner både hoteller, restauranter, kjøpesenterkafeer, cateringbedrifter, veikroer og campingplasser i organisasjonen.

En stor del av endringen skal Morten Laupstad, som startet som daglig leder i 2018, ha æren for. Han har sakte, men sikkert, bygd om Utvalgtes renommé – fra å være nettopp en «veikrokjede», til å favne store deler av reiselivs- og turistbransjen.

Les mer om Utvalgte Hoteller og Spisesteder i Horeca nummer 3 2024

Runa Kvendseth i portrettet

En av Norges mest lovende kokker, Runa Kvendseth, er portrettert i dette nummeret.

Kvendseth, som opprinnelig kommer fra Ekeberg i Oslo, startet denne våren som matfaglig og konseptansvarlig for Fisketorget i Stavanger. Der skal hun ha ansvaret for utviklingen av Fisketorgets konsepter, menyer og produkter både i restauranten og sjømatutsalget innerst i Vågen i Stavanger.

Samtidig har hun ikke gitt opp konkurransekarrieren. Etter flere deltakelser i Årets kokk, både som commis og kandidat, ser vi ikke bort fra at hun kan bli Norges første kvinnelige Bocuse-kokk.

Les portrettet med Runa Kvendseth i Horeca nummer 3 2024

Snart 40 år uten røde tall for typebedriften

Hjemmebakte kaker, dagens middag og gode tall. Hardt arbeid og trofasthet mot konseptet, det er Roy Nyheims forklaring på at det går så bra på Meyercafeen.

– Vi har drevet godt i mange år, og aldri hatt røde tall. Men vi er ikke kommet helt der vi var før pandemien, oppsummerer Nyheim.

Han har drevet senterkafeen på Mo siden åpningen i 1987.

Les om Meyercafeen i Mo i Rana i Horeca nummer 3 2024

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

Du kan blant annet lese om Scandic Stiklestad, Matomsorgsprisen 2024, om skagenrøre, om verdivurdering av din bedrift (Bright Performance), og Norway’s bests nye matkonsept «Kest».

Vi har også viet noen sider til noen sommerlige drinker.

Vintemaet denne gangen er rosa bobler.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Føyen og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS