Daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig, sammen med prisutdelerne, administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold (til venstre) og styreleder i NHO Reiseliv, Mona J. Saab.

Selg Norge-prisen til Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi – med Arne Sørvig i spissen, er tildelt «Selg Norge-prisen 2024» for sitt betydningsfulle arbeid for å fremme norsk gastronomi både nasjonalt og internasjonalt.

Stiftelsen Norsk Gastronomi ved daglig leder, Arne Sørvig, mottok prisen under NHO Reiselivs årskonferanse på Hamar onsdagskveld. Med Selg Norge-prisen ønsker NHO Reiseliv å hedre personer, bedrifter eller organisasjoner som har skapt positiv oppmerksomhet rundt Norge.

«Olympiatoppen» for norske mesterkokker

– Stiftelsen Norsk Gastronomi er som «Olympiatoppen» for norske mesterkokker, og jobber med enere på tvers av generasjoner og rundt om i hele landet. Deres søkelys på kompetanse, kvalitet og omdømme har skapt en positiv innvirkning på norsk gastronomi, både nasjonalt og internasjonalt. De har bidratt til utviklingen av måltidsturisme, styrket Norges posisjon som stolt matnasjon og fremmet Norge som en attraktiv reiselivdestinasjon, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv,  Kristin Krohn Devold.

Juryens begrunnelse var blant annet at stiftelsen inspirerer og skaper en bredere samfunnsforståelse for verdien av gastronomi, gjennom å utvikle talent og løfte norske råvarer og kokkefaget. Stiftelsen fokus på å dele kunnskap og innsikt om mat og matlaging er med på å styrke norsk gastronomis omdømme.

Spennende utvikling

– Jeg gleder meg over anerkjennelsen og den forankringen til reiselivet som denne prisen gir oss. Mye har skjedd innen restaurantleddet og det kommersielle måltidene de siste 20 årene, og jeg opplever at vi står i en utvikling som er utrolig spennende. Med smart regulering er dette markedet verdifullt for både reiseliv og Norge som en spennende nasjon i verden, med lokalsamfunn og identitet som henger sammen med hvem vi er og vil være også på måltidssiden. Vi er i samme båt, og da skal den seiles sammen, understreker Sørvig.

Norge er verdens mestvinnende land i antall pallplasser

Stiftelsen startet i 1987. Å sikre at norske kokker forblir verdensledende i verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse, Bocuse d’Or, er blant hovedmålene deres.

Siden 2008 har Norge stått på pallen i hver Europa-finale, og leder sammenlagt i verdensfinalen i antall pallplasser.

Trondheim var vertskap for årets Bocuse d’Or som samlet hele den Europeiske eliten av kokker til tre dagers gastronomisk fest. Et internasjonalt publikum og supportere fra alle deltakerlandene fulgte konkurransen, og fylte byens hoteller og restauranter.

– Dette var stort både for byen, regionen, men også for hele bransjen og den norske gastronomiens posisjon og rolle i Norge og ute i verden. Og vår egen Håvard Werkland tok bronse. Selv om vi i dag kanskje tar for gitt at vi i er i spissen i Bocuse d’Or globalt, så er det ikke noe som har kommet av seg selv. Det ligger et målrettet, systematisk arbeid bak det at Norge er blitt mestvinnende nasjon i verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse, sier Krohn Devold.

Les også: Medaljestatistikk for Bocuse d'Or og Bocuse d'Or Europe

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS