Utsikt fra et av de 305 rommene på det som blir Nord-Norges største hotell.
Utsikt fra et av de 305 rommene på det som blir Nord-Norges største hotell.

Det som blir Nord-Norges største hotell, har fått sitt navn

I september 2025 åpner Scandics nye og spektakulære signaturhotell i bydelen Vervet i Tromsø. Nå har det som blir Nord-Norges største hotell endelig fått sitt navn.

Slik blir inngangspartiet på hotellet The Dock 69°39 by Scandic, som åpnes i 2025.
Slik blir inngangspartiet på hotellet The Dock 69°39 by Scandic, som åpnes i 2025.

Navnet bygger på hotellets beliggenhet ved dokken i det historiske Vervet-området, og verftsområdets betydning i polarhistorien.

Med de to takterrassene, strekker hotellet seg over 12 etasjer og 17 300 kvadratmeter, og får navnet The Dock 69°39 by Scandic.

Hotellets nøyaktige beliggenhet

69°39 er hotellets nøyaktige beliggenhet, altså på breddegrad 69 grader og 39 minutter nord.

Skipsverftet ble byens første industriarbeidsplass da det ble etablert midt på 1800-tallet, og spilte en viktig rolle i norsk polarhistorie da det fikk i oppdrag å forsterke skuten Gjøa før Roald Amundsens ekspedisjon mot Nordvestpassasjen.

– Anerkjenner områdets rike historie

– Det nye signaturhotellet vårt i Tromsø får en unik beliggenhet i den nye Vervet-bydelen, og vi mener The Dock 69°39 by Scandic er et perfekt navn. Ikke bare anerkjenner det områdets rike historie, men det viser også til hotellet som en trygg havn i den rå, arktiske naturen, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard, og fortsetter:

– Like mye som en trygg havn, ønsker vi at dette skal være et naturlig utgangspunkt for nye arktiske opplevelser i Tromsø og den utrolige naturen som ligger her oppe.

305 rom

Slik blir restauranten i 10. etasje på The Dock 69°39 by Scandic i Tromsø.
Slik blir restauranten i 10. etasje på The Dock 69°39 by Scandic i Tromsø.

The Dock 69°39 by Scandic blir kjedens tredje signaturhotell i Norge (i tillegg til Hotel Norge by Scandic og Grand Hotel Oslo by Scandic). Disse hotellene kjennetegnes av sentral beliggenhet, unikt design og nyskapende konsepter. Hotellene skal være en destinasjon i seg selv, med rike mat- og drikkeopplevelser og personlig, tilpasset service.

Hotellet i den nye Vervet-bydelen vil bestå av 305 rom, velværeavdeling og en spektakulær utendørs løpebane som kan benyttes året rundt. Her vil man også kunne nyte lokale råvarer og en eventyrlig utsikt fra restauranten i 10. etasje.

The Dock 69°39 by Scandic åpner i et Tromsø-marked som har sterk etterspørsel i alle sesonger, og blir hotellkjedens tredje i byen.

Et destinasjonshotell

– Dette blir ikke bare Nord-Norges største hotell, men et helt unikt destinasjonshotell for så vel norske som internasjonale gjester. Vi skal legge til rette for uforglemmelige opplevelser for de som besøker oss, og levere service som hører hjemme på øverste hylle, sier Prestegard.

– Vervet er en levende bydel med et rikt folkeliv og mange aktiviteter. Hotellet vil ytterligere berike og styrke det varierte tilbudet som finnes her. Med ferdigstillelsen og åpningen av hotellet faller en av de store brikkene endelig på plass. Vi tror dette vil markere en ny æra for overnattinger i Tromsø. Vi er veldig stolte av The Dock 69°39 by Scandic, og ser frem til å ønske både norske og internasjonale gjester velkommen, sier daglig leder Bård Sverdrup i Totaleiendom, som er gårdeier.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS