Honninglikør i vinterens drinker, desserter og godteri

Det kan være vanskelig å variere velkomstdrinker og desserter, men frykt ei. Her kommer forslag på en varm og en kald aperitiff samt en nydelig dessert – og godteri til kaffen. Alt laget med en helt spesiell likør fra Tennessee i USA.

Publisert

Jack Daniel’s Tennessy Honey består av den kjente og kjære whiskyen Jack Daniel’s Old No. 7, blandet med en honninglikør laget på ekte honning.

I drinker og desserter

Jack Daniel’s Tennessee Honey er en likør med smak av honning, karamell og varme krydder. Med en alkoholprosent på 35 % kan den helt fint nytes alene, men den er også suveren i søte retter og både varme og kalde drinker.

Honning, sitrus og ingefær er den hellige treenighet når det kommer til vintersmaker. Du vil gjerne sette stor pris på en deilig varm toddy å varme deg på. Jack Daniel’s Tennessee Honey gir en behagelig hete til toddyen, og du kan serve den som en aperitiff til jul eller som en belønning når du kommer inn fra vinterkulden. Den kalde cocktailen er en herlig kombinasjon av ingefærøl, lime og honninglikør som gir en fin cocktail til høytiden.

Til pannekakene

Men Jack Daniel’s Tennessee Honey kan faktisk med stort hell brukes i julens desserter og godterier. En fugde kan forvandles fra tradisjonell og enkel til et fyrverkeri av smaker med hint av honning, whiskey og klementin.

Desserten over alle desserter er den franske spesialiteten Crêpes Suzette. Deilige, tynne pannekaker varmes i en blanding av smør og appelsin. Jack Daniel’s Tennessee Honey gir en nydelig touch av jul til denne lekre desserten. Sørg for å ta deg tid til å lage de honningglaserte mandlene for prikken over i-en.

Honning- og klementinfudge

Ingredienser

3 dl (300 g) kremfløte

320 g sukker

35 g smør

1 1/2 ts glukose

1 klementin (finrevet skall)

2 ss Jack Daniel’s Tennessee Honey

Fremgangsmåte: Kok opp kremfløte, sukker, smør og glukose i en tykkbunnet gryte. La blandingen koke under omrøring til du har nådd 116 grader (bruk et termometer). Du vil se at blandingen karamelliseres underveis. Trekk av platen og rør godt mens temperaturen synker til 60 grader. Nå kan du tilsette finrevet klementinskall og Jack Daniel’s Tennessee Honey. Rør godt i et par minutter til blandingen blir seigere. Hell over i en liten firkantet form kledd med bakepapir. Jevn ut med slikkepott. Dekk til og sett kjølig til fudgen stivner. Skjær i firkanter og oppbevar tildekket og kjølig.

Crêpes Suzette med honningglaserte mandler

(6 tynne pannekaker)

Ingredienser

Pannekakerøre:

2 egg

100 g hvetemel

120 ml melk

80 ml vann

1 knivspiss salt

1 ts honning

1 ss smeltet smør

Saus:

40 g smør

Saft av 2 appelsiner

1 ss finrevet appelsinskall

6 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey

100 g skåldede mandler

1 ss honning

1 ts Jack Daniel’s Tennessee Honey

1 dryss flaksalt

Fremgangsmåte: Pisk sammen egg, vann og melk. Smelt honning og smør og pisk inn i blandingen sammen med salt og mel. Varm en panne og smør den med smør. Ha et tynt lag med røre i pannen og stek gyllen på begge sider. Fold hver pannekake i fire og legg til side. Smelt smør i en panne og tilsett appelsinskall og -juice. Kok inn til halvparten, trekk pannen av platen og tilsett Jack Daniel’s Tennessee Honey. Legg pannekakene i pannen og la dem varmes i sausen. I en panne smelter du honningen. Rist skåldede mandler til de er gylne. Tilsett Jack Daniel’s Tennessee Honey og et dryss flaksalt. Grovhakk og dryss over de lune pannekakene.

Honey Toddy (2 porsjoner)

Ingredienser

4 dl vann

1 sitron

2 klementiner

1 skive ingefær

1 kvist rosmarin

1 ss honning

8 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey

Rosmarin og klementinskiver til pynt

Fremgangsmåte: Kok opp vann og bland med tykke skiver av sitron, klementin, ingefærskive og rosmarinkvist. La stå i fem minutter. Press en skje mot fruktbitene slik at litt mer av saften blandes med vannet. Sil av og hell i glass som tåler varme. Tilsett Jack Daniel’s Tennessee Honey og rør forsiktig. Pynt med klementinskive og rosmaringren.

Ginger Bee

(1 porsjon)

Ingredienser

1/2 lime, saften

4 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey

Is

8 cl Ginger Beer

Pynt med ingefærskive og limeskive

Fremgangsmåte: Shake eller rør limesaft, Jack Daniel’s Tennessee Honey og isbiter til væsken er iskald. Sil over i cocktailglass og topp med Ginger Beer. Rør forsiktig. Pynt med ingefærskive og limeskive.

Jack Daniel's Tennessee Honey

Volum: 70 cl

Varenr.: 615901 (Vinmonopolet)

Pris: 400 kroner (Vinmonopolet)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS