Produktsjeg på Det Norske Brenneri, Jarle Nereng. (Foto: Det Norske Brenneri)

1,6 millioner flasker Harahorn Gin på fem år

Harahorn Gin, Norges mestselgende håndverksgin, feirer femårsjubileum – med utgivelse av en ny Harahorn-versjon. Siden starten høsten 2015 er det solgt over 1,6 millioner flasker Harahorn Gin.

Fem år med Harahorn Gin. (Foto: Det Norske Brenneri)

– Vi feirer femårsjubileet med å slippe en helt ny Harahorn, kalt White Lemon. Dette er en «special edition» i jubileumsåret, forteller produktsjef Jarle Nereng i Det Norske Brenneri. Den nye ginen blir lansert på Vinmonopolet fredag 3. juli.

– Den originale Harahorn har en rekke norske bær og urter. I White Lemon har vi reist sørover i verden og hentet mange spennende sitrusfrukter. Vi synes det er blitt en svært spennende kombinasjon, sier Nereng, som gjerne anbefaler Harahorn White Lemon med en hyllebærtonic i en GT.

Mye heder til originalen

Den originale Harahorn Gin selges i mange markeder verden rundt, og har en imponerende samling av edle medaljer fra noen av verdens største brennevinskonkurranser. Da USAs mest kjente bartendere skulle lage en liste over alle verdens gin du absolutt bør ha i baren din, plukket de ut to fra Norge: Harahorn og Harahorn Fatlagret, fra Det Norske Brenneri. I 2019 ble Harahorn også tildelt den høythengende utmerkelsen Gin of The Year i USA. I tillegg til gullmedaljer fra blant annet USA Spirits Ratings, London Spirits Competition og San Francisco World Spirits Competition.

Harahorn

Harahorn, et myteomspunnet fabeldyr som det går utrolige historier om. Noen mener å ha sett dyret i levende live.

– Joda, Harahorn er høyst levende, og bare i år har vi hatt en økning på nærmere 50 prosent i salget på Vinmonopolet, forteller Nereng.

For de lokalkjente, og fjellvandrere, er Harahorn også kjent som et fjell i Hemsedal. Besøker du Harahorn Hotel ved foten av fjellet er det ganske sikkert at du får servert en Harahorn GT før middagen.

– Funker som bare pokker!

Hva sier «Master Blender» Jon Bertelsen om nyskapningen Harahorn White Lemon?

– Harahorn gin har den balansen som en bartender søker for å lage en optimal GT og mange andre ginbaserte drinker. Det er derfor med stor ærefrykt jeg «kødder med» en moderne klassiker som det Harahorn har rukket å bli. Én ting er å tilføre ferske bær i «crossover»-gin, som for eksempel Harahorn Pink Gin, men å rokke ved den blanke grunnstammen til Harahorn sitter lenger inne. Nå er det femårsjubileum, og litt gøy skal man ha det på jobben. Harahorn er en gin som allerede har et klart sitruspreg. Hva om vi rendyrker dette sitruspreget? Hva om de ferske sitrusskallene får selskap av mer sitron? Da vil vi behøve mer bitterstoffer som motvekt. Hva om denne ekstra motvekten ikke er einebær og kvannrot, som er det klassiske? Hva om motvekten er bitter sitrus? Pomerans. Funker. Bitrere? Jepp. Laraha. Funker som pokker! Haha, gøy på jobb! Hva om vi kjøler den varme sitrusen ned, og gjør den svalere? Jepp! Sitronverbena, grønnmynte og peppermynte? Akkurat, ja. Hvor ble det av den såkalte ærefrykten? Det er jo jubileum, for svarte!

Drinkforslag

Harahorn White Lemon – Perfect serve

Ingredienser

4- 5 cl Harahorn White Lemon

Elderflower Tonic

Zest eller båt av grapefrukt

Pynt med en liten stilk av rabarbra eller noen blåbær, eller hvorfor ikke begge deler!

Harahorn White Lemon

Varenr.: 12008102 (Vinmonopolet)

Pris: 429 kroner

Produsent: Det Norske Brenneri

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS