1865 Syrah San Pedro.
1865 Syrah San Pedro.

Chilensk prisvinner klar for det norske markedet

En ny kvalitetsvin fra Chile lanseres nå i Norge. 1865 Single Vineyard Syrah 2007 fra Viña San Pedro er en rik og fyldig rødvin som går godt til høstens lam og vilt, samt kraftige steker og bløte oster med mye smak.

Publisert

1865 Single Vineyard Syrah 2007 fra Viña San Pedro.

Marco Puyo, en av Chiles mest markante vinmakere, er ansvarlig for 1865 Single Vinyard Syrah 2007. Vinen vant den høythengende prisen Best in Show i 7th Annual Wines of Chile, der 11 kanadiske dommere smakte seg gjennom 500 chilenske viner.

1865 Single Vineyard Syrah 2007 er basert på de beste druene fra en enkeltvinmark i Cachapoal-dalen i Sør-Amerikas smaleste land. Dalen ligger i Andesfjellene, ikke så langt fra hovedstaden Santiago.

Uvanlig år

Chile egner seg usedvanlig godt for dyrking av Syrah-druen. De siste fem årene har dyrking og produksjon av Syrah-viner herfra utviklet seg særdeles sofistikert.

Året 2007 var et uvanlig år værmessig, og det har satt sitt særpreg på årgangen. Temperaturen var lavere enn vanlig. Innhøstingen av de røde druene foregikk derfor rundt ti dager senere enn normalt.

Druene ble håndplukket for snart tre og et halvt år siden, nærmere bestemt 25. og 26. april 2007.

Deretter gikk druene gjennom en kontrollert gjæring med en temperatur mellom 26 og 28 grader. Utvalgte gjærekstrakter ble tilsatt og hele prosessen tok til sammen 28 dager. Etter dette ble vinen lagret i tolv måneder på eikefat.

God til vilt og kraftige smaker

Resultatet er en mørk, rund vin som henger godt i glasset. Vinen er relativt tørr og maskulin, og gjør seg spesielt bra etter litt lufting. Lar du vinen luftes i karaffel eller i glasset i bortimot en halvtime før den drikkes, åpner vinen seg og får en fin peppersmak.

1865 passer spesielt godt til lam og vilt og er derfor særlig aktuell nå som jaktsesongen er i gang for fullt og høstens lam slaktes. Den går også godt til kraftige steker og gryteretter. Bløte oster med kraftig smak er også en god kombinasjon.

Viña San Pedro

Vinen har fått navnet sitt etter året da vinprodusenten Viña San Pedro ble grunnlagt, i 1865. I dag er Viña San Pedro en av Chiles ledende produsenter og landets nest største eksportør av vin. Selskapet har over 25 000 mål vinmarker spredd over hele det langstrakte landet, fra Elquí-dalen helt i nord, til Bio Bio-dalen nederst i sør.

Viña San Pedro selger produktene sine i 80 land verden over, og produserer også merker som prestisjevinen Cabo de Hornos, Castillo de Molina, 35 South samt Gato Negro, ett av de aller viktigste produktene i sortimentet deres.

1865 Single Vineyard Syrah 2007

Pris: 164,60 kroner

Distributør:Pernod Ricard Norway

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS