MontaguSancerre2
MontaguSancerre2

Jolivet Montagu Sancerre på boks

Nå lanserer den norske vinimportøren Excellars en Sancerre på Bag-in-Box som er spesiallaget for det norske markedet. Boksen er på 2,25 liter, noe som tilsvarer tre flasker.

Publisert

Nordmenn er svært glade i viner fra Sancerre og Pouilly-Fumé i Frankrike, og i løpet av sommermånedene drikkes det en del liter vin fra disse appellasjonene.

Boks og Sancerre populært i Norge

Noe annet som er populært i Norge er viner på Bag-in-Box. Kombinasjonen Sancerre og Bag-in-Box kan imidlertid være vanskelig, da viner fra Sancerre er relativt kostbare, mens kundene forventer at en kartongvin skal være rimelig.

- Vi ønsket å kunne tilby kundene våre en Sancerre på Bag-in-Box som både var god og hadde en overkommelig pris. Det kunne ha vært en utfordring – men heldigvis jobber vi med kvalitetsfanatikeren Pascal Jolivet, sier Tølløv Foss Heggem i Excellars.

Resultatet av samarbeidet ble Jolivet Montagu Sancerre 2010.

Ungt vinhus

Vinhuset Pascal Jolivet er ett av de yngste og mest virksomme i Loire-dalen, og har sitt hovedfokus på viner laget av druen sauvignon blanc fra appellasjonene Sancerre og Pouilly-Fumé. Vingården Domaine Montagu har vært i drift i tre generasjoner, og befinner seg i Sainte-Gemme-en-Sancerrois, som ligger nordvest i Sancerre.

Vingården har et areal på 17 hektar, og er delt opp i ulike parseller som består av henholdsvis kalk-, kisel- og steinholdig jordsmonn. Blandingen av disse tre jordsmonnene gir Montagu Sancerre en helt spesiell karakter med et tydelig mineralpreg.

Vinen dufter av lime, hylleblomst og urter, og har en saftig og frisk munnfølelse som i tillegg til det mineralske preget smaker av sitrus og hylleblomst med et hint av stikkelsbær.

Montagu Sancerre passer til fisk, skalldyr og sommerens salater, grønnsaker og urter. Prøv den til et stykke chèvre – eller alene på terrassen.

Jolivet Montagu Sancerre 2010

Land: Frankrike

Produsent: Pascal Jolivet

Druer: 100 % sauvignon blanc

Alkoholinnhold: 12,5 %

Produksjonsmetode: Gjæret på ståltank

Pris: 400 kroner (Bag-in-Box 2,25 liter, tilsvarer tre flasker)

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS