Vertskapet Marit og Ola Hjellup har god utsikt fra tunet til Fjordbo-anlegget 100 meter ned, på strandkanten (i bakgrunnen), som er attåtnæring til Hjellup gård. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Fra «krigssone» til gjenåpning

– Det ser ut som en krigssone her, var uttrykket Ola Gunnar Hjellup brukte etter at det var gått et 1240 meter bredt ras ut i fjorden i Leksvik på Fosen 20. juni i fjor. Reiselivsprosjektet Hjellup Fjordbo lå midt i rasområdet og var sterkt truet. Nå pågår det spunting slik at Fjordbo kan gjenåpne 1. juli.

Publisert
Det foregår spunting, det vil si sikring av grunnen, før Fjordbo-anlegget åpner igjen etter planen 1. juli. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Det fine anlegget, som var offisielt åpnet bare et år tidligere, overlever altså. Og ingenting så galt at det ikke er godt for noe: Raset var en stor mediebegivenhet, med dramatiske skildringer aviser og etermedia.

Et åttitall leksværinger som bodde i nærheten av raset, ble evakuert. En anleggsmaskin hadde fulgt raset ut i fjorden, heldigvis uten at føreren ble skadet, og det var frykt for at hele Fjordbo skulle følge etter.

Dramatikken nedtonet

Men allerede etter få dager ble dramatikken nedtonet. Fagfolk slo fast at det ikke var fare for nye ras. Hjellup Fjordbo kunne berges, med sikring.

Spunten – en støttekonstruksjon for å holde løsmasser unna utgravinger på land og i sjøen – eierne er pålagt å anlegge, er under ferdiggjøring. Den dramatiske nyhetssaken gjorde i alle fall at Hjellup Fjordbo ble godt kjent og høstet mye sympati.

Stor ekstraregning

En stor ekstraregning som forhåpentlig dekkes av forsikring?

– Nei, det er ingen forsikring som beløper seg til denne kostnaden på 2,1 millioner. Den dekker vi med et spleiselag. Det vil si de tre partene som har vært med siden prosjektet ble besluttet realisert, Innovasjon Norge, banken i tillegg til oss selv som eiere, opplyser vertskapet, Marit og Ola Hjellup til Horeca.

Det blir jo en forkortet sesong i og med gjenåpning tidligst 1. juli.

– Som gårdbrukere er vi vant til å tenke og handle langsiktig, så vi ser for oss at 2019-sesongen blir ny introduksjon i markedet. Det blir å prøve seg fram, sier vertskapet.

Enestående beliggenhet

20. juni 2017 var det offisiell åpning av Hjellup Fjordbo, som fem ferieboliger med en enestående beliggenhet helt nede i strandkanten. De fem hyttene er praktisk innredet med glass i vestveggen som gir panoramautsikt til Trondheimsfjorden: Oppholdsrom med stue og kjøkkenkrok samt bad i første etasje. I 2. etasje tre soverom med to soveplasser på hvert rom.

Du kan lese mer på Hjellupfjordbo.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS