Ørjan Johannessen Fisk

Reiser ikke til Lyon for å vinne fiskeretten!

Ørjan Johannessen sikter mot edelt metall i Lyon i januar, og har ikke noe lyst på trøstepremien «Beste fiskerett», som han fikk da han endte utenfor pallen sist gang det var Bocuse d’Or i Lyon.

Publisert

Ørjan Johannessen skal tilberede fisk til pallplass i Lyon - ikke til "Beste fiskerett", som han fikk for to år siden! (Foto: Morten Holt)

Team Ørjan og Ørjan Johannessen er i full trening til Bocuse d’Or. I en tro kopi av konkurranse-kjøkkenet i Lyon og teamet godt i gang med idé- og planleggingsfasen i treningskjøkkenet i en flyhangar på Torp. Nå er det snaut to måneder igjen til den prestisjetunge konkurransen i Frankrikes "mathovedstad".

– Vi er i full gang med forberedelsene, og har satt oss en strategi som skal bringe oss høyt på pallen, sier Ørjan Johannessen, som også denne gangen har Odd Ivar Solvold som coach og Jimmy Øien som commis.

Etter det Horeca kjenner til er også den lovende kokken Øyvind Bøe Dalelv nå tilknyttet teamet som jobber for edelt metall i Lyon.

Kan Solvold coache til sitt tredje gull?

Kan Odd Ivar Solvold ta sittg tredje gull som coach i Bocuse d'Or. (Foto: Heidi Fjelland)

– Vi er godt forberedt, og Bocuse d’Or Europe i Stockholm var en fin oppkjøring mot vår viktigste konkurranse, sier Odd Ivar Solvold til Bocusedornorge.no.

Foruten at han selv tok bronse i Bocuse d’Or i 1997 (svenske Mathias Dahlgren vant), har han vunnet to gull i Bocuse d’Or som coach, først med Charles Tjessem i 2003 og deretter med Geir Skeie i 2009. I tillegg ledet han Ørjan Johannessen til gull i Bocuse d’Or Europe i 2012.

Fjellørret på menyen

Ellers er det klart hva slags fisk som skal tas i bruk i konkurransen. Dette skriver Ørjan Johannessen på sin Facebook-side:

«Da har fiskeoppgava kommet til Lyon!! Fjellørret/brown trout på ca. 300 gr pr fisk, oppdrettet og fransk opprinnelse, så nå er det ingen hemmeligheter igjen. Vi får utdelt 10 hele fisk. Fisken skal serveres på tallerken til 14 personer, der 50 prosent av retten må bestå av frukt og grønt og minst en hovedgrønnsak. I tillegg til dette så må vi servere en eller flere ting/garnityrer som kommer ved siden av tallerkenen. Bon Voyage:-)»

Skal på pallen

"

Norges poster til Bocuse d'Or 2015 i Lyon.

Norge tok bronse i Bocuse d’Or Europe i Stockholm i mai i år, og Ørjan Johannessen er naturlig nok en av favorittene denne gangen også, som han var i Lyon i 2013, men som da endte med plass utenfor pallen.

– Denne gangen vil jegikke vinne prisen for «Beste fiskerett», slik jeg gjorde forrige gang. Nå er det edelt metall som gjelder. Dette er min siste runde som konkurransekokk, og jeg og mitt team vil gi alt frem mot konkurransedagen, sier han til Bocusedornorge.no.

Posteren til konkurransen er for øvrig også klar nå, og du kan allerede nå gå inn og stemme på Norges konkurranseplakat i Lyon. Stem her.

Konkurrerer andre dag

Ørjan Johannessen skal i aksjon som fjerdemann andre dag i Lyon 28. januar. Han starter 08.30, og skal servere siste rett klokka 14.05.

To av de andre heteste favorittene, Danmark og Sverige, skal også konkurrere andre dag, henholdsvis i boks sju og åtte. Også Japan, som tok medalje i 2013, skal i aksjon andre dag. Hjemmefavoritten Frankrike, som havnet utenfor pallen i Stockholm, «starter» som nummer fem den første dagen.

Følg og lik magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Slik skal lagene konkurrere i Lyon

Tirsdag 27. januar 2015

1) Chile (Mauricio Eduardo Núñez Díaz)

2) Australia (Shannon Kellam)

3) Island (Sigurdur Helgason)

4) Storbritannia (Adam Bennett)

5) Frankrike (Nicolas Davouze)

6) Guatemala (Victor Hugo Velásquez Hernández)

7) Argentina (Emiliano Javier Schobert)

8) Spania (Alberto Moreno)

9) USA (Philip Tessier)

10) Estland (Dmitri Haljukov)

11) Sveits (Christoph Hunziker)

12) Marokko (Issam Jaafari)

Onsdag 28. januar 2015

13) Tyskland (Christian Krüger)

14) Finland (Matti Jämsen)

15) Malaysia (Kenneth Loke)

16) Norge (Ørjan Johannessen)

17) Canada (Sébastien Gianni)

18) Japan (Hideki Takayama)

19) Danmark (Kenneth Hansen)

20) Sverige (Tommy Myllymäki)

21) Singapore (Eng Tong Yew)

22) Ungarn (Gábor Molnár)

23) Nederland (Jan Smink)

24) Sør-Korea (Dong Ki Kim)

Les mer i magasinet Horeca (nummer 7 2014)

Følg og lik magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS