Hypermat Charlottenberg6

10 mål stor matbutikk åpnes

I dag åpner Nordens største matbutikk i Charlottenberg, fem kilometer fra den norske grensen. «Vi ønsker å bli en ny matdestinasjon i Norden», skrives det på hjemmesiden.

Publisert

Nordens største matbutikk, Hypermat, åpner onsdag 9. april i Charlottenberg, fem kilometer fra den norske grensen. (Foto: Morten Holt)

Det er Olav Thon som står bak, og han vil selvfølgelig være til stede under åpningen av Charlottenberg Shoppingsenter Nord onsdag 9. april.

Skal bygges sammen

Hypermat i Charlottenberg byr på 10 000 kvadratmeter med matvarer. (Foto: Hypermat)

Det er også Thon som står bak Charlottenberg Shoppingsenter, som ligger bare et par hundre meter unna det nye senteret som nå åpnes, og Thon Hotel Charlottenberg, som ligger mellom de to sentrene.

Foto: Hypermat

Det foreligger, etter det Horeca erfarer, planer om å bygge de to sentrene og hotellet sammen med en overbygd korridor.

Olav Thon skal ha uttalt at han vil utvikle Charlottenberg som en større handledestinasjon enn Svinesund/Strømstad. Det tar ca. en og en halv time med bil til Charlottenberg fra Oslo/Gardermoen.

Foto: Hypermat

Hypermat

Hypermat er navnet på den gedigne matbutikken, som beslaglegger godt over halvparten av det nye senteret (ca.10 000 kvadratmeter).

I tillegg finner du Jula, Sportshopen, Bodypower, Gottebiten og en kafé (The Corner Café & Buffet) i det nye senteret.

En ny matdestinasjon i Norden

Foto: Hypermat

Matbutikken vil ha åpent hver dag, fra klokka 9 om morgenen til klokka 21 på kvelden. «Vi ønsker å bli en ny matdestinasjon i Norden», skrives det på hjemmesiden Hypermat.se.

Da Horeca besøkte anlegget mandag denne uka var det meste klart, og hele 1200 parkeringsplasser står klare for å huse «harryhandlende» nordmenn. For de aller fleste bilene du finner ved handlesentrene i Charlottenberg er norskregistrerte.

Hotellet ble miljøfyrtårnsertifisert

Mandag 7. april ble for øvrig Olav Thons hotell Thon Hotel Charlottenberg sertifisert som Miljøfyrtårn, som det første hotellet utenfor Norge. Les mer om sertifiseringen her.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS