ÅRETS KOKK 2025

Team Espeland.
Fra fatretten til Team Espeland.

Rettene i Årets kokk 2025

Se de fantastiske rettene som de fire kandidatene i Årets kokk 2025 leverer i dag.

– De fire kandidatene leverer helt i verdensklasse. Det bare smelter i munnen, og alle har fantastiske smakskombinasjoner. Dette er fantastisk håndverk, og dommerne får en vanskelig oppgave med å skille de fire deltakerne, sier Harald Osa, som kommenterer de forskjellige rettene.

Ekte håndverk

– Det har vært et utrolig høyt nivå, og veldig vanskelig å skille kandidatene. Alle disse fire kan kjempe om pallen i Bocuse d’Or, sier Filip August Bendi, tidligere Bocuse d’Or-deltaker og dommer i Årets kokk 2025.

– Dette har vært en flott opplevelse – med meget gode smaker. Deltakerne har klart å få frem håndverket i råvarene, noen med veldig elegante varianter, sier Norges første Bocuse d’Or-vinner (1993) og dommer, Bent Stiansen.

– Et helt magisk nivå

En annen norsk Bocuse d’Or-deltaker, og innehaver av trestjernersrestauranten Re-Naa i Stavanger, Sven Erik Renaa, istemmer.

– Det har vært et helt magisk nivå. Deltakerne har fått frem identitet og det ekte håndverket. Det er også fantastisk å se progresjonen i Årets kokk. Det er noe helt annet de driver med i dag sammenlignet med det vi drev med på for 15-20 år siden.

Renaa legger til:

– Det er utrolig jevnt, og det er bare små nyanser som skiller de fire kandidatene.

Under finner du først de fire fatene, deretter finner du detaljbilder fra både tallerken- og fatretten fra de fire deltakerne.

Fatretten til Aleksander L. Vartdal i Årets kokk 2025.
Fatretten til Aleksander L. Vartdal i Årets kokk 2025. Norsk lam, stølssmør, tomat og gulrot.
Fatretten til Eli Anne R. Sundset i Årets kokk 2025.
Fatretten til Eli Anne R. Sundset i Årets kokk 2025. Norsk lam, stølssmør, tomat og gulrot.
Fatretten til Aron Espeland i Årets kokk 2025.
Fatretten til Aron Espeland i Årets kokk 2025. Norsk lam, stølssmør, tomat og gulrot.
Fatretten til Christian A. Pettersen i Årets kokk 2025.
Fatretten til Christian A. Pettersen i Årets kokk 2025. Norsk lam, stølssmør, tomat og gulrot.

Aron Espeland

Team Espeland.
Team Espeland. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish.
Team Espeland.
Team Espeland. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish.
Team Espeland.
Team Espeland. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish.

..

Team Espeland.
Team Espeland. Detalj fra fatretten. Fransk pai på norsk.
Team Espeland.
Team Espeland. Fatretten anrettet.

Aleksander L. Vartdal

Team Vartdal. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish
Team Vartdal. Fra fatretten. Fransk pai på norsk.
Team Vartdal. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish
Team Vartdal. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish.
Team Vartdal. Fatretten anrettet.

Eli Anne Sundset

Team Sundset. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish
Team Sundset. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish.
Team Sundset.
Team Sundset. Fatretten anrettet.
Team Sundset. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish

Christian A. Pettersen

Team CAP. Fatretten anrettet.
Team CAP. Detalj fra fatretten. Fransk pai på norsk.
Team CAP. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish
Team CAP. Tallerkenrett: Duo av ørret og norsk Yellowtail Kingfish

LES ALT OM  ÅRETS KOKK 2025 HER

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS