Scandic Nidelven gikk til topps for 15. gang i Twinings Best Breakfast.Foto: Scandic Hotels/ Hennie Westby
Trondheim er årets hotellfrokostvinner – nok en gang
Scandic Nidelven gikk nok en gang til topps i kategorien «kjedehoteller» i Twinings Best Breakfast. Britannia Hotel vant kategorien «premium frittstående hotell» for tredje året på rad.
Scandic Nidelven har vunnet frokostkåringen i Norge 15 ganger.Foto: Morten Holt, arkiv
Scandic Nidelven, som har satt en standard for norsk hotellfrokost,
vant sist i 2022, og fikk sølv bak Thon Hotel Lofoten i 2023 og 2024.
Hotellet
i Svolvær vant i kveld sølvplassen, mens det nyetablerte hotellet The Dock
69°39 by Scandic i Tromsø kapret bronseplassen i sitt første
konkurranseår.
1) Scandic Nidelven, Trondheim
Juryens begrunnelse: Scandic Nidelven har
gjennom mange år perfeksjonert kunsten å skape en frokostopplevelse som
begeistrer – hver eneste dag. Nidelven klarer kunsten å gi en stor mengde
gjester en opplevelse som føles personlig, varm og gjennomført. Den høye
kvaliteten på råvarene, den fremragende servicen og det tydelige fokuset på
bærekraft vitner om et hotell som tar både gjestene og miljøet på alvor.
Frokosten byr på et imponerende utvalg av ferske, lokale og smakfulle retter,
servert i en atmosfære som oser av gjestfrihet og stolthet. Det er en frokost
som ikke bare metter – den inspirerer, og gir gjestene en uforglemmelig start
på dagen.
Nå pusser også Scandic Nidelven opp frokostområdet, så det kan kanskje bli enda vanskeligere å slå trondheimshotellet neste år?
2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær
Juryens begrunnelse: Thon Hotel Lofoten utmerker
seg med elegante lokaler og en spektakulær utsikt over Lofotens storslåtte
natur. Her møter gjestene en frokost der hver detalj vitner om stolthet,
omtanke og profesjonalitet. Servicen er upåklagelig, atmosfæren varm og
innbydende. Fokuset på bærekraft og bruk av lokale råvarer står sentralt. På en
moderne og innbydende måte gir de gjestene en enestående frokostopplevelse.
3) The Dock 69°39 by Scandic
Juryens begrunnelse: The Dock By Scandic i Tromsø har raskt blitt et av Norges mest innbydende frokoststeder, med fokus
på kvalitet, atmosfære og ekte gjestfrihet. Med unik beliggenhet ved havnen og
utsikt over fjell og sjø, byr frokosten på en opplevelse som begeistrer og inspirerer.Her
serveres ferske, lokale råvarer med vekt på bærekraft, og den personlige og
profesjonelle servicen skaper en lun og inkluderende atmosfære. Sammen
med det brede utvalget av kvalitet gjør det frokosten på The Dock mer
enn et måltid – det blir en helhetlig gjesteopplevelse som setter tonen for
dagen.
– Et helt unikt engasjement for frokosten
–
Dette betyr utrolig mye. Frokosten er hjertet i Scandic Nidelven, og hele
teamet legger sjela si i å gi gjestene en frokostopplevelse som kombinerer
kvalitet, bærekraft og ekte trøndersk gjestfrihet. At vi nå igjen går til
topps, er et resultat av en sterk kultur og en lidenskap for faget, sier
direktør Espen Teigseth.
– På Scandic Nidelven har de et helt unikt engasjement for frokosten, noe som
kommer til uttrykk gjennom kunnskapsrike ansatte, et høyt servicenivå, råvarer
av ypperste kvalitet og et gjennomgående fokus på bærekraft. Det er en
opplevelse å spise frokost på dette hotellet, og seieren i Twinings Best
Breakfast er et bevis på at hardt arbeid betaler seg, sier direktør for mat og
drikke i Scandic Norge, Morten Malting.
– Scandic Nidelven har gjennom mange år perfeksjonert kunsten å skape en frokostopplevelse som begeistrer hver eneste dag. De klarer kunsten å gi en stor mengde gjester en opplevelse som føles personlig, varm og gjennomført. Den høye kvaliteten på råvarene, den fremragende servicen og det tydelige fokuset på bærekraft vitner om et hotell som tar gjestene og miljøet på alvor, sier direktør i Haugen-Gruppen, Atle Farmen.
Beste frittstående hotell
Britannia-frokosten til topps i kategorien for frittstående hoteller.Foto: Morten Holt
I kategorien «premium
frittstående hotell» vant nok en gang Britannia Hotel - for tredje gang på rad. Hotel Bristol i Oslo ble nummer to, mens MS Finnmarkens (Hurtigruten) frokost ble belønnet med bronseplass
1) Britannia Hotel
Juryens begrunnelse: Frokosten
på Britannia er mer enn bare et måltid – den gir gjestene en
frokostopplevelse utenom det vanlige. I en elegant frokostsal kan
gjestene nyte nøye utvalgte retter, lokale råvarer og førsteklasses service.
Med bærekraft i sentrum og et bredt utvalg av spennende smaker, setter
Britannia standarden for en frokost som gir en uforglemmelig start på dagen.
2) Hotel Bristol
Juryens begrunnelse: Hotel Bristol er
symbol på klassisk eleganse og tidløs kvalitet. Med sin stolte historie og
unike atmosfære leverer hotellet en start på dagen som oser av luksus og
omtanke. Her står gjestene i sentrum fra første øyeblikk, utvalget av mat er
imponerende og vi ser kokkene i aksjon sentralt i lokalet. Hotel Bristol
kombinerer tradisjon og modernitet på mesterlig vis, og resultatet er en
frokost som både begeistrer og inspirerer.
3) Hurtigruten –
MS Finnmarken
Juryens begrunnelse: Hurtigrutens signaturskip MS
Finnmarken,
leverer en unik opplevelse. I et elegant lokale med panoramautsikt kan gjestene
nyte delikatesser fra både buffet og meny, nøye tilberedt med bærekraftige,
lokale råvarer som hyller norsk matkultur. Med en helt unik service blir hver
bit en sanselig opplevelse – en frokost som gjør reisen uforglemmelig.
Mange hoteller
vurdert
Britannia Hotels frokost serveres i Palmehaven serveres frokosten på Britannia Hotel.Foto: Morten Holt
Mer enn 400 av hotellene i Norge er vurdert av Twinings
Best Breakfast.
Nytt av året var at de seks hovedfinalistene ikke ble
annonsert før under selve arrangementet.
Kriteriene i Twinings Best Breakfast er utarbeidet i nært samarbeid med
hotellbransjen selv. Kriteriene er lagt opp slik at det ikke skal være
krav til eksempelvis et uforholdsmessig stort utvalg for å kunne nå langt
i konkurransen.
Arrangementet fant sted på Ambassaden i Oslo.
Juryen
Fagjuryen i 2025 har bestått av Lars Erik Underthun og Ørjan
Johannessen.
Husk å ønske gjesten velkommen.
Vis at dere ser gjesten. Legg inn en hilsen også når frokosten er avsluttet, og
sørg for at alle ansatte gjør det! Det er lite som skal til.
Atmosfære
· Innbydende lokaler
· Lyssetting
· Positiv eller negativ opplevelse av lydbildet?
Logistikk
· Variert bordsetting/ikke for trangt
· Naturlig flyt i kundeopplevelsen
· Finner du lett det du leter etter?
· Er det plass til å bevege seg?
Renhold og ryddighet
· Det ser rent og ryddig ut
· Ryddes det underveis på ledige bord?
· Ryddes det mens du spiser?
Personlig service
· Tilbud ved bordet (kaffe/te/smoothie)
· Hei og god morgen/øyekontakt/smil
· Oppmerksomhet (ved behov)
· Kokk ute blant gjestene
Utvalg av mat og drikke
· Er det et utvalg i tråd med forventningene?
· Noe for alle: Fri for/allergi
· Alternativt utvalg: Vegetarisk, smoothie og
shots
· Signaturretter/noe ekstra: Lokalmat
Kvaliteten på mat og drikke
Opplevd kvalitet på de forskjellige tilgjengelig
kategoriene
· Varmmat
· Kaldmat
· Brød og knekkebrød
· Varm drikke (kaffe/te)
· Kald drikke (juice/smoothies/melk
Løsning og tilbud for varm drikke
· Kvalitet og valgmulighet kaffe
· Kvalitet, løsning og valgmulighet te
· Løsvektte
Presentasjon
Vurdering av presentasjonen for de forskjellige
kategoriene