Leiv Vidar Fagbrev

Har Leiv Vidar norgesrekord i fagbrevutdannede?

Pølsemakeren Leiv Vidar AS på Hønefoss går for minst 40 prosent andel ansatte med fagbrev. Per i dag har bedriften 21 av totalt 56 ansatte med gjennomført utdannelse og avlagt fagprøve.

Publisert

I disse dager er lærlingen Espen Degvold Braathen (20) fra Eidsvoll i oppkjøringen til fagprøve som pølsemaker som skal avlegges i juni.

Dagsaktuelle temaer som trivsel på jobben, livslang læring og yrkesrettede fagutdannelser med lærlingplasser er et område Leiv Vidar har tatt på alvor i mange år.

Helt siden tidlig 90-tall har Leiv Vidar oppfordret sine ansatte til å ta relevant yrkesrettet utdannelse med fagbrev.

21 av 56 i dag

Som et resultat av dette arbeidet kan bedriften nå skilte med at hele 21 av totalt 56 ansatte har gjennomført utdannelse og avlagt fagprøve.

I disse dager er lærlingen Espen Degvold Braathen (20) fra Eidsvoll i oppkjøringen til fagprøve som pølsemaker som skal avlegges i juni. Han trives godt i bedriften og har vært ansatt i snart to år.

Med «nykommeren» Espen på laget vil nærmere 40 prosent av de ansatte inneha fagbrev før sommeren. Til sammenligning ligger Næringsmiddelindustrien med sine 50 000 ansatte i underkant av 15 prosent.

Skrikende behov for fagutdannede

Produksjonssjef Jan Erik Andreassen hos Leiv Vidar registrerer et stadig mer skrikende behov for fagutdannede i kjøttbransjen, og opplever at bedriften har stor egeninteresse i å ta vare på og utvikle gode fagfolk.

Det er mange som vil jobbe hos Leiv Vidar, men svært få som har en solid fagutdannelse i bånn. Leiv Vidar er derfor svært opptatt av å finne personer som er oppriktig motiverte for pølsemakerfaget og utvikle disse til å bli verdifulle medspillere på det allerede sterke pølselaget vi har bygget opp over tid på Hønefoss. Vi ser at fagbrevutdannelse både gir bedre totalforståelse, større trygghet i det daglige og ikke minst større stolthet for den enkelte. Og med kompetente medarbeidere på laget er det ikke vanskelig å lage gode pølser «From Hønefoss with love», sier Jan Erik Andreassen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS