Asmund Haare First Hotels

Hotellkonsern med solid resultat

Flying Elephant endte i 2013 opp med en omsetning på 1798 millioner kroner og et driftsresultat på 781 millioner kroner, det beste i selskapets historie. De gode resultatene skyldes forbedret hotelldrift, og gevinst fra salget av de tre eiendommene Hotel Amaranten, Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro.

Publisert

Aasmund Haare. (Foto: First Hotels)

– Vi er svært fornøyd med 2013-resultatet. Dette viser at vi har gjort gode eiendomsinvesteringer og at tiltakene vi har iverksatt har gitt resultater, sier Flying Elephants grunnlegger og styreleder, Asmund Haare.

Flying Elephant hadde en omsetning i 2013 på1798 millioner kroner. Til sammenligning var omsetningen 1459 millioner i 2012 og 1352 millioner kroner i 20122.)

Driftsresultatet (EBITDA) i fjor var på pene 781 millioner kroner – mot 264 millioner kroner i 2012 og 119 millioner kroner i 2011).

Posisjonert for vekst

Eiendoms- og utviklingsdelen av konsernet har gjennomført flere vellykkede prosjekter de seneste årene med god gevinst. Samtidig er det i hotelldriften gjort flere strategiske endringer i både organisasjon og hotellportefølje, som har gitt bedre lønnsomhet, økt omsetning per rom og økte markedsandeler.

– Vi vet at potensialet i vår organisasjon og hotellportefølje er stort, noe som vises igjen i 2013-resultatene. Etter å ha redusert vår eksterne gjeld vesentlig og dermed ytterligere styrket vår balanse, ligger nå forutsetningene til stede for videre vekst, sier Haare.

Positiv start på året

Så langt i 2014 er allerede to nye hoteller inkludert i First Hotels portefølje som for øyeblikket består av 54 hoteller (30 hoteller i Sverige, 13 i Danmark og 11 i Norge). Konsernet har også planer om flere renoverings- og utviklingsprosjekter med oppstart inneværende år.

– Pilene peker i riktig retning både for First Hotels og for Flying Elephant. Vi skal bruke 2014 på å vokse videre og vil befeste vår stilling som en av Skandinavias ledende hotellselskap, sier Haare.

Flying Elephant

Flying Elephant er en av Skandinavias ledende hotellkonsern og ble etablert i 1993. Flying Elephant eier hotellselskapene First Hotels (konsernets kjededriftsselskap), Tribe Hotels (konsernets hotelldriftsselskap), Host Hoteleiendom (konsernets eiendomsvirksomhet) og HUS (konsernets utviklingsvirksomhet).

Per i dag består First Hotels av 54 hoteller i Skandinavia, mens Tribe Hotels drifter 37 hoteller i de tre landene. Eiendomsporteføljen til Host består av 16 eiendommer, inkludert 4 hoteller i Norge, 11 hoteller i Sverige og ett hotell i Danmark. I tillegg eier selskapet tre utviklingstomter. Til sammen har Flying Elephant over 6500 hotellrom og mer enn 2000 ansatte.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS