NM i kjøttprodukter 2014

Hvem lager Norges beste kjøttprodukter?

Hvem lager Norges beste spareribs eller den beste chillipølsa? Og kan vi egentlig bestemme hvilket produkt fra den tradisjonsrike spekematen som er best? Nå skal Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2014 avgjøres. 500 produkter skal bedømmes, og i år er det satt spesielt søkelys på grillprodukter.

Publisert

I tre dager skal juryen smake seg frem til Norges beste kjøttprodukter. For kjøttbransjen er dette det viktigste arrangementet for smakstesting. Også handelen har fått øynene opp for kåringen. Et kvalitetsstempel som gull i NM løftes i større grad enn før frem i annonsering i butikkhyllene.

12. til 14. mai

Bedømming foregår på Etterstad videregående skole fra mandag 12. til onsdag 14. mai. Juryen består av rundt 15 erfarne fagfolk.

Hoveddommer Mette Juberg (KLF), mens Endre Myhr (KLF) er ansvarlig for arrangementet.

Oversikt over dommerne ser du her: kjottprodukter.no/Dommere-og-stab

Utdeling av prisene

"

Noen dager senere, torsdag 22. mai, arrangeres kåringsarrangement, der det startes med et åpent fagseminar kombinert med utdeling av priser og medaljer fra klokken 13.30 til 17.30.

Seminaret foregår på Eckbo Selskapslokaler i Oslo.

Deltakerne på seminaret er bedrifter som håper på heder samt andre fra kjøttbransjen. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug vil dele ut pris til bedriften med Norges beste grillprodukt.

Årets deltakerbedrifter

De 46 bedriftene som deltar i NM i Kjøttprodukter 2014: A/S Sætersdalen, Annis Pølsemakeri, Arne Børresen, A. Strøm-Larsen, Bjerke Spekemat & Delikatesse, Brødr Ringstad , Bønes Gårdsmat, DalPro Gårdsmat, Den Stolte Hane, Fatland Sandefjord, Fatland Ølen, Finsbråten, Grilstad, Grilstad Storkjøkken, Gunnar Ruud Catering, Gårdsand, H. Mydland, Hadeland Viltslakteri, Helgeroa Spekevarer, Hognamat, Hole kjøtt, Inderøy Slakteri, Ingebrigtsen kjøtt, Jens Eide, , Kløverkjøtt, Kuraas, Leiv Vidar Slakterforretning, MENY, Metervare, Myra Gård, Nordfjord Kjøtt, Nortura, Orkla Foods Norge, Orkla Foods Norge, Avd Vossafår, Per's Kjøkken, Rørosrein, Sangnæspølsa, Skjåkmat, Smedstuen Gård , , Sørlandskjøtt, Tind Spekevarer, Toten Kjøtt, Unil, Østli Pølsemakeri, Ådne Espeland og Åkeberg-Skoglunn Pølsemakeri.

De seks videregående skolene som deltar i skolemesterskap i pølse:Godalen vgs., Greveskogen vgs., Stranda vgs., Storhamar vgs., Time vgs. og Åssiden vgs.

NM i Kjøttprodukter

I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Opplysningskontor, leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå.

I 1994 ble det for første gang kåret en norgesmester.

For bedriftene er NM en effektiv arena for testing av egne produkter. Tilbakemeldingene på smak og konsistens fra fagdommerne gir en viktig pekepinn på hvordan produktene kan perfeksjoneres. Titler og edelt metall i NM er viktig for de ansatte som hver dag jobber med å få frem de beste produktene. Forbrukerne, innkjøpere og media legger merke til hvilke produkter og bedrifter som gjør det bra. NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter, og arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens servicekontor.

Les mer på Kjottprodukter.no

"
Powered by Labrador CMS