Elise Bratteng Rønning (6) Kulinarisk Akademi

Inspirasjon, smak og daglig kunnskap hos KA

Kulinarisk Akademi er et av Norges ledende kompetansesenter innen mat og drikke. Etter oppstarten i Mathallen i oktober 2012 er staben utvidet fra 12 til 22 personer.

Publisert

Espen Vesterdal Larsen (til venstre), en av kokkene hos Kulinarisk Akademi og også medeier i KA. (Foto: Kulinarisk Akademi)

– Vi har noen av landets fremste kokker og vinkelnere, alle med et lidenskapelig forhold til smak. Kulinarisk Akademi består av to avdelinger, som begge ligger ved Akerselva. Hovedavdelingen ved Mølla, den andre i Mathallen på Vulkan, forteller Elise Bratteng Rønning, som er avdelingsleder i Kulnarisk Akademis avdeling i Mathallen.

Tilrettelagte kurs

Elise Bratteng Rønning er avdelingsleder for Kulinarisk Akademis avdeling i Mathallen. (Foto: Morten Holt)

– Vårt team av dyktige kokker og vinspesialister ønsker deg velkommen til våre flotte og unike lokaler. Med kunnskap engasjement og formidlingsglede inspirerer vi på Kulinarisk Akademi våre gjester med faglig kunnskap og tilrettelagte kurs for deg og din bedrift, opplyser hun.

Les også: Alexander Østli Berg til Kulinarisk Akademi

Fire faste i Mathallen

– Etter oppstarten i Mathallen har vi fått et oppsving. Før vi åpnet i Mathallen var vi 12 ansatte, og nå er vi 22. Og vi regner med enda mer trøkk i år – i vårt andre hele driftsår i Mathallen, forteller avdelingsleder for Kulinarisk Akademi i Mathallen, Elise Bratteng Rønning, som er utdannet både som kokk og vinkelner.

I tillegg til avdelingsleder og kjøkkensjef, har to commiser fast tilholdssted i Mathallen.

Bedriftsmarkedet dominerer

Det arrangeres kurs nesten daglig i lokalene i andre etasje i Mathallen, men nå ønsker Kulinarisk Akademi også å bli mer synlige for «mannen i gata». Og da er livlige Mathallen, med rundt 20 000 besøkende i uka, rett sted å være.

– Frem til nå har nok rundt 80 prosent av våre kunder kommet fra bedriftsmarkedet, sier Elise Bratteng Rønning.

Kulinarisk Akademi

"

Foto: Kulinarisk Akademi

I hovedavdelingen på Mølla er det 1000 kvadratmeter tilpassede lokaler, 55 plasser, to kurskjøkken, tre fleksible møterom med 10 til 70 plasser og et auditorium

Den forholdsvis nye avdelingen i andre etasje på Mathallen er på 450 kvadratmeter, med tre ulike kurskjøkken med mulighet for fleksible gruppesammensetninger, samt ett kreativt møterom for mindre grupper.

– Legg møtene til Kulinarisk Akademi

– Vi tilbyr komplette møtefasiliteter i et kreativt matmiljø. Her kan det velges mellom flere alternativer, alle med gode smaker og lunsj, sier Bratteng Rønning.

Dagpakker, matkurs og teambuilding

Kulinarisk Akademi i Mathallen. (Foto: KA)

Det legges opp til dagkurs, matkurs med lunsj eller sushi og deltakende teambuilding, for å nevne noe av det Kulinarisk Akademi byr på.

Les mer om de ulike tilbudene og mulighetene på Kulinariskakademi.no

I den deltakende teambuildingen tilbys en kveld der deltakerne lærer om hvordan de best behandler råvarene, opplever de utrolig mange smaksnyansene i mat og får utfolde seg ved kjøkkenbenken sammen med kokkene på Kulinarisk Akademi.

Produktutvikling

"

Foto: Kulinarisk Akademi

«KA bistår også industrien med rådgiving og produktutvikling. Kulinarisk Akedemi har kompetanse innenfor produkt-og konseptutvikling. Vi ønsker å være pådriver og et kompetansesenter for det gode måltid. Vi har kompetanse og erfaring i prosessen fra god idé til konkrete og kommersielle konsepter for hotell, restaurant og serveringsbedrifter. Vårt mål er å bidra til inspirasjon, faglig påfyll og merverdi for matvarebransjen og horeca», heter det på hjemmesiden til Kulnarisk Akademi.

Du kan lese mer om Kulinarisk Akademi i Mathallen i neste utgave av magasinet Horeca

"
Powered by Labrador CMS