Årets matblogger Frode Rønne Malmo og Camilla Bjørn

Kårer Årets matblogger

Mathallen og Godt.no oppretter prisen «Årets matblogger» for å hedre bloggere som gir vann i munnen, matglede og inspirasjon til andre. Den første vinneren av prisen avsløres 12. oktober.

Publisert

Daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo og Camilla Bjørn hos Godt.no.

– Det syder og koker av kokkeglede, matlyst og engasjement på norske blogger. Vi vil vise at vi ser og setter pris på dette gjennom å etablere prisen «Årets matblogger», sier daglig leder for Mathallen Frode Rønne Malmo.

På jakten etter prisvinneren har Mathallen slått seg sammen med VGs Godt.no.

Internett og fagjury

– Matbloggerne har en helt unik posisjon når det kommer til formidling av matglede og kunnskap i folks hverdag. Nå skal de aller beste bloggerne kåres, og da må folk nominere sine favoritter. Vi ser etter bloggerne som kan lage, skriver om og ta bilder av mat på en kreativ og inspirerende måte. En blogg du blir sulten av å lese, forklarer Camilla Bjørn hos Godt.no.

Årets matblogger kåres gjennom en avstemning på Internett, i samarbeid med en fagjury.

12. oktober blir det klart hvem som vinner, og hovedpremie er en tur for to til finalen i Bocuse d`Or, verdens uoffisielle kokke-VM, i Lyon januar 2015.

Folket bestemmer

For å finne frem til den mest appetittvekkende matbloggen lar Mathallen og Godt.no bloggleserne selv nominere sine yndlingsblogger. Nominasjonssiden er åpen fra 2. april til 1. september.

– Enkelte liker kaker og bakverk, noen er mest opptatt av kjøkkenutstyret - og atter andre elsker alt som har med mat og drikke å gjøre. Vi vil få med flest mulig blogger i vurderingen og lar derfor leserne selv foreslå sine favoritter. Det er oftere og oftere bloggerne vi tyr til når vi er ute etter oppskrifter, restaurant-referanser og mattrender; matbloggerne er den nye vinen, sier Frode Rønne Malmo.

Også priser i underkategorier

Når nominasjonsperioden er over velger en jury ut fem kandidater til finalen. Juryen er satt sammen av mennesker med erfaringer som strekker seg fra mat og drikke, til sosiale medier og fotografering.

– En god matblogger mestrer alt; usøkte bilder, leverer på originalitet og har nisjeforståelse. Den kompetente fagjuryen vår vil gå nøye igjennom de nominertes kvaliteter, sier Camilla Bjørn.

I tillegg til «Året matblogger» kommer juryen til å kåres vinnere i følgende underkategorier: Beste drikkeblogg, Beste foto i en matblogg, Beste alternativmatblogg, Beste bakeblogg, Beste juniorblogg og Beste originaloppskrift.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS