P M Vanner Gastrohotell (4 b

Kjent restaurant åpner Skandinavias første gastrohotell

Den prisbelønte restauranten PM & Vänner i Växjö i Småland markerer sitt 20-årsjubileum med åpningen av Nordens første gastrohotell.

Publisert

Når den prisbelønte restauranten PM & Vänner åpner dørene til sitt hotell i Växjö, Småland, inngås ingen kompromisser hva gjelder gastronomi. Det helt nye hotellkonseptet innvies onsdag 30.april, og målet er å etablere seg som en ledestjerne innen skandinavisk matkultur.

Inspirasjon bak det nye luksushotellet er hentet fra designperler som Das Stue i Berlin, Mercer i New York og Omm i Barcelona.

Til et nytt nivå

– Med PM & Vänner vil vi ta matopplevelsen til et helt nytt nivå. Interessen for gastronomi er stadig økende, og næringsvirksomhet koblet til opplevelser, rekreasjon og design blomstrer som aldri før. Tidligere handlet kost og losji om noe praktisk, men nå står livsstils- og opplevelsesbaserte spørsmål øverst på agendaen, sier Per Bengtsson, deleier og kreativ leder ved PM & Vänner.

Visjonen til PM & Vänner går ut på å skape et førsteklasses hotell med internasjonalt preg, som bygger på den gastronomiske profilen og imaget som PM & Vänner har bygget opp over de siste tjue årene. Gjestene kan boltre seg på hele 5 500 kvadratmeter, fordelt på rom og suiter, et japansk spa, en fantastisk takterrasse og -bar i tillegg til restauranter.

Det nye hotellet består av 74 unike rom og suiter, og er plassert vegg i vegg med den prisbelønte restauranten. På taket er det plassert et drivhus, hvor kokkene kan ta heisen direkte opp for å hente dagens ferske ingredienser.

Fra Oslo til Småland

Kjøkkensjefen Anders Lauring har tilbrakt mer enn 10 år på restaurantscenen i Oslo, og i løpet av sin tid på kjøkkenet hos PM & Vänner har han vært med på å sikre posisjonen som en av Sveriges mest anerkjente restauranter. Det kortreiste preget vil fortsette å være gjennomgående, og Anders vil tolke det smålandske kjøkken sammen med sitt kokketeam, via råvarer som i hovedsak hentes lokalt fra gårder i området.

– Etter mer enn 10 år på Oslos restaurantscene bestemte jeg meg for å flytte til Växjö for å være med på en gastronomisk reise. Jeg har fått være med på å vise vår tolkning av det smålandske kjøkken, komplett med den enorme bredden av råvarer som landskapet byr på, sier Anders Lauring.

Lokale elementer

Viktigheten av den lokale tilknytningen gjenspeiles også i hotellet. Materialvalg og interiør reflekterer, likt som kjøkkenet, nærheten til Småland.

Designelementer er hentet direkte fra Småland og fra Sveriges nest største øy, Öland, som ligger like utenfor kysten. Eksempelvis stammer kalksteinen som anvendes i bad, korridorer og takbaren fra Gillberga steinbrudd på Öland og er om lag 10 000 år gammel.

Fakta

- Interiør og miljø skapes i samarbeid med regionens verdenskjente designforetak.

- Kunstnerisk rådgiver er designeren Ingegerd Råman, som har vært styremedlem i selskapet i mange år.

- Den verdenskjente designeren og arkitekten Jonas Lindvall står for rominnredningen på hotellet.

- PM & Vänner kan skilte med Skandinavias største vinkjeller som skilter med mer enn 3200 forskjellige viner.

- Solhungrige gjester kan nyte hotellets basseng med kremplassering på toppen av hotellet – i direkte anslutning til takterrassen og takbaren.

- Kåret til «Årets Vinopplevelse» av White Guide, takket være Rubén Sanz Ramiro, operativ sjefsommelier med bakgrunn fra stjernerestauranter i London og New York.

- Alle glass kommer fra KostaBoda/ Orrefors og er signert Erika Lagerbielke og Ingegerd Råman. Sistnevnte fungerer også som kunstnerisk rådgiver for PM Hotel. Ingegerd står også for unike mønstrede glasspartier i flere konstruksjoner i hotellet.

- Treverket i hotellets eikegulv er eksklusivt for PM & Vänner, og er fremstilt på et løvtreverk utenfor Eksjö i Småland.

- Godkjent av Carl Malmstens stiftelse tas om lag 120 stoler av modellen «Konsert» frem for å stå i hotellets rom. Originalene ble utviklet i 1923 til innvielsen av Stockholms konserthus.

- Den verdenskjente pianisten Per Tengstrand har valgt ut et Steinway & Son flygel av modellen «O» fra 1925, som kommer til å befinne seg i takbaren

Pressemelding

Powered by Labrador CMS