Førerhund Norges Blindeforbunds Martin Reinholz Dolly Dimple og Gry

Mange blir nektet adgang på kafeer og restauranter

Mange førerhund-brukere opplever å bli nektet adgang til offentlige steder, som for eksempel kafeer og restauranter, noe som føles vondt og irriterende. Forbudet mot husdyr i næringsmiddelvirksomheter gjelder ikke førerhunder eller servicehunder. Onsdag 30. april arrangeres Førerhundens dag.

Publisert

Gry Berg og førerhunden Otilie er hjertelig velkommen hos Martin Reinholtz på Dolly Dimple’s. Der er de nye merkene «Førerhund velkommen» satt opp ved inngangspartiet. (Foto: Norges Blindeforbund)

– Den store førerhund-undersøkelsen, som Ipsos MMI har gjennomført på vegne av Norges Blindeforbund, viste at hver femte førerhund-bruker har opplevd å bli avvist fra spisesteder eller butikker, opplyser informasjonsrådgiver i Norges Blindeforbund, Mia Jacobsen.

Gjelder ikke førerhunder eller servicehunder

Martin Reinholtz hos Dolly Dimple's ønsker førerhund-brukere velkommen. (Foto: Norges Blindeforbund)

Forbudet mot husdyr i næringsmiddelvirksomheter gjelder ikke førerhunder eller servicehunder.

Forskrift om næringsmiddelhygiene sier at hunden kan være med der kunden har adgang. Altså i butikklokalet, men ikke bak fiskedisken. I restaurantlokalet, men ikke på kjøkkenet.

En viktig målgruppe

– Restauranter og kafeer er en veldig viktig målgruppe for oss. I forbindelse med kampanjen som vi nå kjører frem mot Førerhundens dag, som arrangeres av Norges Blindeforbund onsdag 30. april, ønsker vi også at blant annet spisesteder tar i bruk vårt klistremerke «Førerhund velkommen». Vi sender det gjerne til restauranter, kafeer og butikker som ønsker å gjøre dette merket synlig ved inngangen, sier Jacobsen.

Kampanjefilm

Hun forteller også at blindeforbundet har laget en kampanjefilm med navnet «Det kunne vært verre». Den kan du se her.

For øvrig skal det legges til at med det neste nummeret av magasinet Horeca (nummer 3 2014), som har utgivelse i mai, vil det være vedlagt et klistremerke med «Førerhund velkommen».

"
Powered by Labrador CMS