Steen-MevoldScandic

Nå har han overtatt Rica Hotels

Scandic Hotels har overtatt det formelle eierskapet av Rica Hotels. Samtidig er administrerende direktør i Scandic Hotels i Norge, Svein Arild Steen-Mevold, nå også øverste leder i Rica Hotels.

Publisert

Fra og med i dag, 8. april, er Scandic Hotels leder i Norge, Svein Arild Steen-Mevold også øverste leder i Rica Hotels.

Det er bestemt at Steen-Mevold også blir leder for Rica Hotels i den perioden fremover, før de to hotellkjedene blir til én kjede.

Totalt dreier det seg om 230 hoteller i Norden.

Steen-Mevold har ledet Scandic i Norge siden 2011

– At Svein Arild Steen-Mevold vil lede vår nye og betydelig større norske virksomhet i Norge nå når oppkjøpet av Rica formelt er gjennomført, er jeg veldig glad for å meddele. Han er rett mann til å lede prosessen med å integrere de to hotellkjedene i Norge, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic Hotels og styreleder for Scandic i Norge.

Svein Arild Steen-Mevold har vært leder for Scandic i Norge siden 2011. Han har lang erfaring fra hotellbransjen, blant annet som hotelldirektør på Scandic Stavanger, salgs- og markedsdirektør i Scandic Norge og konserndirektør i Nordic Choice Hotels.

Han er utdannet kokk og har treårig utdannelse fra Norsk Hotellhøgskole,

– Bedre opplevelser for gjestene

Fra og med den 8. april, drøye to måneder etter at nyheten ble kjent, overtar Scandic det formelle eierskapet av Rica Hotels. Scandic blir Nordens største hotellkjede med nesten 230 hoteller i åtte land og 13 500 ansatte.

– Scandic løftes til et helt nytt nivå. At vi blir Nordens største hotellkjede med nesten 230 hoteller vil for våre gjester bety et langt større utvalg av destinasjoner. Vi skal skape en sterkere hotellkjede og tilby våre gjester enda bedre opplevelser, sier Frank Fiskers.

Fredrik Utheim fratrer i dag som konserndirektør i Rica Hotels.

Utheim fratrer i Rica

I forbindelse med eierskiftet av Rica Hotels fratrer dagens konsernsjef Fredrik Utheim. Leder for Scandic i Norge, Svein Arild Steen-Mevold, overtar rollen, og vil lede begge hotellkjedene gjennom prosessen der de integreres i nye Scandic.

– Jeg vil takke Fredrik Utheim for sin ypperste profesjonalitet og hans engasjement under og etter transaksjonen med Scandic. En transaksjon som er blitt håndtert av Utheim og hans team på en svært imponerende måte, sier Fiskers.

Bakgrunn: Scandic Hotels kjøper Rica Hotels

Les også: Scandics kjøp av Rica er godkjent av konkurransemyndighetene

Scandic og Rica Hotels

* Scandic overtok eierskapet av Rica Hotels den 8. april 2014

* Er Nordens største hotellselskap med nesten 230 hoteller, over 40 000 rom og 13 500 ansatte

* Rica-hotellene vil bli konvertert til Scandic-hoteller

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS