Salmalaks sushi

Rå laks skal erstatte pølse i brød

Salma presenterer i disse dager et nytt norsk fastfood-måltid. Nå skal rå laks erstatte pølse i brød.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Salma.no

Salma har utviklet et nytt fastfood-måltid, og vil i den forbindelse undersøke hva som er det nye hurtigmåltidet anno 2014 i et matfaglig forum, sammen med landets fremste matmisjonærer, forskere og kokker.

Fakta på bordet om fastfood

Er pølse det vi har av norsk Fast Food? Er det fortsatt knyttet skam og dårlig samvittighet til hurtige måltidsløsninger? Har nordmenn endret kostholdet sitt og blitt sunnere, eller er det bare skryt? Og stemmer det at sushier den nye tacoen?

Nordmenn bruker stadig mindre tid på matlaging, og tyr til kjappe løsninger for å få hverdagen til å gå opp.

Inviterer til treff

24. april møtes ekspertisen i Oslo, for å diskutere og finne frem tiI løsninger. tillegg har Salma gitt utvalgte mateksperter, deriblant kokk i Flying Culinary Circus, Mathias Spieler Bugge, frie tøyler til å komponere det nye, norske fastfood-måltidet, som presenteres og smakes denne dagen.

Denne dagen blir det innlegg ved administrerende direktør i Salma, Trym Gundersen, industridesigner Johan Verde, som har designet det nye produktet fra Salma og designer Bjørn Rybakken, som står bak Salmas prisbelønte design.

Tabuer, klasseskiller, misforståelser

I panelet i en tilrettelagt debatt finner du matforsker og sosiolog Annechen Bahr Bugge, klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius og blogger «Fru Timian» (Marit Røttingsnes Westlie), matentusiast og forfatter av åtte kokebøker.

Det tverrfaglige panelet vil ta for seg tabuer, klasseskiller, misforståelser og fakta om nordmenn og deres forhold til fastfood.

Konferansier er journalist og forfatter Erik Møller Solheim.

Powered by Labrador CMS