THON Hotel Opera1

Thon Hotels inn i Global Hotel Alliance

Norske Thon Hotels og finske Glo Hotels er nye medlemmer i Global Hotel Alliance (GHA). Fra før er First Hotels medlem, og det betyr at GHA nå har 120 hoteller i de nordiske landene.

Publisert

Thon Hotel Opera er et av det viktigste Thon-hotellene i Norge.

– Vi har hatt et nyttig og godt samarbeid med First Hotels gjennom mange år, og har sett hvilken suksess de har hatt med medlemsskapet i GHA. Derfor var det nå naturlig for oss å bli medlem av alliansen. Den norske befolkningen elsker å reise, så et medlemsskap i GHA gir våre gjester veldig gode muligheter når de skal velge hoteller over hele verden, sier administrerende direktør Morten Thorvaldsen i en kommentar.

Må henge med i hotellkampen

Thon Hotels er en del av Olav Thon Group, som ble etablert i 1989. Kjeden har 9300 rom fordelt på 64 hoteller i Norge, fem i Belgia, ett i Nederland og ett i Sverige.

Thon Hotels har styrket porteføljen sin i Norge de siste årene, og knyttet blant annet til seg ærverdige Britannia Hotel i Trondheim sommeren 2013.

Britannia Hotel i Trondheim ble Thon-hotell i fjor. (Foto: Morten Holt)

Les også: Britannia blir Thon-hotell

Etter at det ble kjent at Scandic Hotels kjøper Rica Hotels - og styrker sin posisjon vesentlig i Norden, og med et stadig ekspanderene Nordic Choice Hotels og Carlson Rezidor, håper Thon Hotels at et medlemsskap i denne alliansen skal gi kjeden nye fordeler i kampen om kundene.

Norden - et nøkkelmarked

Administrerende direktør i Global Hotel Alliance, Chris Hartley, er storfornøyd med de to nye nordiske medlemmene.

– Med Thon Hotels og Glo Hotels som nye medlemmer i GHA, betyr det at vi nå er en allianse med 425 hoteller, og vi vokser i nøkkelmarkeder – som det nordiske. Vi feirer 10-årsjubileum i år, og vi tror det blir et spennende jubileumsår. Vi forventer at nye hotellkjeder vil bli medlemmer hos oss i løpet av de kommende månedene, sier Hartley.

Du kan lese mer på Global Hotel Alliance på GHA.com

"
Powered by Labrador CMS