Friele logo

Nå kan du spore kaffen tilbake til kaffeplantasjen

Kaffehuset Friele gjør det nå mulig for forbrukeren å spore kaffen til hvor den ble dyrket, plukket og renset, før den kom til Friele for å bli blandet og brent. I første omgang gjelder dette Café Noir som er en blend bestående av kaffe fra tre land; Brasil, Colombia og Guatemala.

Publisert

Nå kan forbrukeren, ved å klikke seg inn på Friele sine hjemmesider, bli kjent med kaffefarmene, takket være et webbasert sporingssystem utarbeidet av UTZ CERTIFIED.

- Kaffefarmene som dyrker vår UTZ-sertifiserte kaffe vil stadig oppdatere sine hjemmesider med nyheter om sosiale tiltak og videreutvikling av farmens virksomhet, sier administrerende direktør Olav Munch. Slik øker vi gjennomsiktigheten i produksjonen av Frieles Café Noir. Denne funksjonen vil vi stadig forbedre, slik at vi sikrer et åpent forhold med forbrukeren.

UTZ CERTIFIED?

UTZ CERTIFIED er en ikke-kommersiell organisasjon som driver et av verdens største sertifiseringsprogrammer for kaffe, og som gir forbrukerne og kaffeprodusenter en uavhengig forsikring om at kaffen er produsert på en ansvarlig måte. De sertifiserte kaffefarmene oppfyller miljømessige og sosiale krav etter internasjonale standarder.

Olav Munch, Kaffehuset Friele. (Foto: Kaffehuset Friele)

Den mørkbrente Café Noir kommer nå med etisk sertifisering fra UTZ CERTIFIED. I tillegg sertifiseres også eksotiske African Pearl og Friele Espresso, begge i hele bønner.

Ansvarlig lidenskap

- Vi er i ferd med å transformere hele sortimentet vårt, slik at råkaffe-produksjonen innen noen år er 100 prosent etisk og bærekraftig. Sertifiseringen av Café Noir er en viktig milepæl for oss i dette arbeidet. Kaffehuset Friele tar med dette kvalitetsgarantien vår og samfunnsansvaret vårt ett skritt videre. Dette er startskuddet for vår omfattende satsing for å sertifisere alle våre produkter i henhold til etisk og bærekraftig produksjon. Det er et kjempeløft for Kaffehuset, sier Munch.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS