DonnabelMichelsenspanskvann
DonnabelMichelsenspanskvann

Eksklusivt kildevann for restaurantmarkedet

Kildevannet bruker mellom 50 og 100 år på de 2000 meterne opp fra grunnen i Catalonia i Spania. Der tappes det direkte på flasken fra kilden. Nå tilbys det eksklusive og litt salte flaskevannet Malavella for restaurantbransjen i Norge.

Publisert

Donnabel Michelsen i firmaet Brødrene Michelsen med det spanske flaskevannet Malavella, som nå lanseres på horecamarkedet i Norge. (Foto: Morten Holt)

Donnabel Michelsen i firmaet Brødrene Michelsen forteller at vannet er så naturlig som det kan være. Det tappes nemlig rett på flasken fra kilden.

Det var i 1881 at doktor Morest Furest i Roca i Spania oppdaget denne kilden og at vannet hadde fordelaktige egenskaper. Han kjøpte rettighetene til vannet. Dette var oppstarten til firmaety Vichy Catalan Group, der vi også finner vannet Malavella fra Caldes de Malavella. Det noe mer kjente flaskevannet Vichy kommer fra samme område.

Medisinsk vann

– Vannet har naturlig kullsyre. Når det når overflaten/kilden etter 50 års ”filtrerering” holder det 60 grader. I Spania blir det kalt ”medisinsk vann” fordi det inneholder 27 av de 34 mineralene kroppen trenger, som for eksempel magnesium, kalsium, kalium, natrium, sulfat og silisium, sier Donnabel Michelsen.

Etter å ha smakt på vannet kan vi raskt konstatere at dette ikke er noen tørstedrikk, men snarere et matdrikke.Mineralene i vannet gjør også sitt til at fordøyelsessystemet begynner å arbeide.

Vannet kan oppleves litt ”tungt” og salt, og kan ikke sammenlignes med norske flaskevannvarianter.

Til norske restauranter

Ifølge Donnabel Michelsen er det derfor de tror at dette kan bli et populært produkt i norske restauranter – selv om prisen vil bli forholdsvis høy.

Les mer på Brødrene Michelsens hjemmeside

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS