Simon Engen (fra venstre), Christian A. Pettersen og Rasmus Johnsen Skoglund har startet Nord Matstudio i Stavanger. Nå skal trekløveret lede utviklingen av Wood Hotel Bodøs nye restaurant.
Restaurantkonseptet, visjonen og menyen til Attme på Wood Hotel Bodø er kuratert av Nord Matstudio, som består av Simon Engen (fra venstre), Christian André Pettersen og Rasmus Skoglund.

Wood Hotel Bodø åpner restaurant Attme på Bodøs tak

Snart åpnes restauranten Attme i Wood Hotel Bodø. Det nye restaurantkonseptet er ledet av den anerkjente Bocuse d'Or-kokken Christian André Pettersen, i samarbeid med kompisene Rasmus Skoglund og Simon Engen.

Alle de tre, som er oppvokst i Bodø, driver Nord Matstudio, som står bak konseptet til den nye restauranten. 

Rasmus Skoglund forteller overfor Horeca/Horecanytt.no at de ikke vil være dem som skal drive restauranten, men at de står bak selve konseptet. 

Det vil være hotellet, restaurantsjef, kokker og kjøkkensjef som vil stå for den daglige driften.

Les også: Toppkokker etablerer Nord Matstudio (juni 2023)

I sjuende etasje i hotellet

Wood Hotel på Rønvikfjellet utenfor Bodø - med utsikt mot øya Landegode (i bakgrunnen), skal åpnes våren 2024.
Restauranten Attme blir liggende i sjuende etasje i Wood Hotel på Rønvikfjellet utenfor Bodø - med utsikt mot blant annet øya Landegode (i bakgrunnen).

Attme vil ha totalt 198 sitteplasser og ligger i sjuende etasje i Wood Hotel Bodø, med utsikt mot Landegode, Bodøhalvøya og Lofotveggen.

I tilknytning til restauranten er det også en cocktailbar som vil servere en egen drinkmeny under samme visjon.

Attme skal forene nordnorske tradisjoner med en nyskapende og moderne vri.
Attme skal forene nordnorske tradisjoner med en nyskapende og moderne vri.

Wood Hotel er et av Nordlands mest ambisiøse hotellprosjekter, og hotellet på Rønvikfjellet og den nye restauranten er snart klare til å ønske gjestene velkommen.

Les også: Pettersen & co skal lede matsatsingen på Wood Hotel Bodø (august 2023)

Ved siden av

Attme skal forene nordnorske tradisjoner med en nyskapende og moderne vri, og tilbyr en smaksreise som utnytter nordnorske råvarer til fulle.

Navnet Attme er hentet rett fra Bodø- og Salten-dialekten, og bærer med seg betydningen av å sitte ved siden av noen eller noe – en invitasjon til å dele uforglemmelige matopplevelser sammen.

Attme spiller også på den fysiske nærheten restauranten har til naturen gjennom plasseringen på toppen av Wood Hotel Bodø.

Bodø-trio bak Attme-konseptet

Simon Engen (fra venstre), Christian A. Pettersen og Rasmus Johnsen Skoglund driver Nord Matstudio.
Simon Engen (fra venstre), Christian A. Pettersen og Rasmus Johnsen Skoglund driver Nord Matstudio, som står bak den nye restaurantsatsingen i Bodø.

Restaurantkonseptet, visjonen og menyen er kuratert av Nord Matstudio, ledet av Christian André Pettersen, sammen med Rasmus Skoglund og Simon Engen. Trioen er født og oppvokst i Bodø, og selv om de har flyttet fra byen er de svært stolte over å kunne ta en del i det som skjer i nord, med naturen rundt og utviklingen av byen.

– Våre røtter har formet oss, og selv om vi har flyttet ut, er vi stolte over å være en del av det som skjer i den vakre, nordlige regionen. Prosjektet har vært som å komme hjem, med sterke bånd til steder som Turisthytta, plassen, folkene og våre trofaste leverandører. Det er en del av historien vår og tiden som ligger foran oss, sier trioen.

Lokale råvarer og tradisjoner

I arbeidet med Attme har Nord Matstudio lagt stor vekt på lokale råvarer og tradisjoner som bringer mennesker sammen.
I arbeidet med Attme har Nord Matstudio lagt stor vekt på lokale råvarer og tradisjoner som bringer mennesker sammen.

I arbeidet med Attme har Nord Matstudio lagt stor vekt på lokale råvarer og tradisjoner som bringer mennesker sammen. Med en lidenskap for å utforske og gjenoppdage lokale tradisjoner, har trioen skapt en meny som forener fortidens smaker med dagens gastronomiske trender.

Restaurant Attme får 198 sitteplasser.
Restaurant Attme får 198 sitteplasser.

– Satt på spissen har vi gjennom vårt arbeid i utviklingen av Attme virkelig kommet nærmere våre røtter og den rike kulturen som omfavner Nordland. Det er en hyllest til generasjonene før oss, forfedrene som ikke er her i dag, som vi tar med oss inn i den moderne verden, forteller de tre.

Les også: Wood Hotel Bodø inn i Strawberry og Nordic Hotels & Resorts (juli 2022)

Allerede stor etterspørsel

En av signaturrettene til Attme.
En av signaturrettene til Attme.

– Attme er ikke bare en restaurant for oss, det er en reise gjennom vår nordnorske kulinariske arv. Inspirert av ordet attmed, som betyr å være ved siden av noen eller noe, ønsker vi å invitere folk til å dele uforglemmelige matopplevelser sammen. Det er en moderne, leken og uformell tilnærming til å feire «the spirit of the North», sier hotelldirektør for Wood Hotel Bodø, Kenneth Stensland.

Restauranten opplever allerede stor etterspørsel:

– Den har vært enorm. De første to månedene etter åpningen, er Attme nesten fullbooket og vi har noen få åpninger igjen. Vi gleder oss til å ønske alle bodøværinger og andre besøkende velkommen, sier Stensland.

Les også: Kenneth Stensland er hotelldirektør for Wood Hotel Bodø (april 2023)

Lokalt forankret

Navnet Attme er hentet rett fra Bodø- og Salten-dialekten, og bærer med seg betydningen av å sitte ved siden av noen eller noe – en invitasjon til å dele uforglemmelige matopplevelser sammen.
Navnet Attme er hentet rett fra Bodø- og Salten-dialekten, og bærer med seg betydningen av å sitte ved siden av noen eller noe – en invitasjon til å dele uforglemmelige matopplevelser sammen.

Den visuelle identiteten til Attme er utformet av Bodø-byrået Byraa, som også har utformet Wood Hotel Bodøs logo og visuelle identitet.

Saken fortsetter under bildet

Med en lidenskap for å utforske og gjenoppdage lokale tradisjoner, har trioen i Nord Matstudio skapt en meny som forener fortidens smaker med dagens gastronomiske trender.
Med en lidenskap for å utforske og gjenoppdage lokale tradisjoner, har trioen i Nord Matstudio skapt en meny som forener fortidens smaker med dagens gastronomiske trender.

Deres ekspertise og kreativitet har også blitt brukt i navneprosessen som resulterte i Attme, et navn som perfekt formidler restaurantens invitasjon til gjestene om å komme sammen og dele enestående smaksopplevelser.

En liten dessert fra Attme.
En liten dessert fra Attme.

Wood Hotel Bodø har allerede fått mye oppmerksomhet i reise- og livsstilsmagasiner over hele verden. Forbes, Condé Nast Traveler, The Times med flere, har nevnt hotellet som en av verdens mest spennende hotell- og reiselivsdestinasjoner for 2024.

Wood Hotel Bodø skal etter planen åpne i april 2024.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS