Slik blir det nye Quality-hotellet i Kristiansund.
Slik blir det nye Quality-hotellet i Kristiansund.

Nytt Quality-hotell på vei til Kristiansund

Et nytt Quality-hotell er på vei inn i Kristiansund. Hotellet, som bygges helt i sjøkanten, får 184 rom, og er planlagt ferdigstilt i 2026.

Fra før har Strawberry Comfort Hotel Fosna og Quality Hotel Grand i Kristiansund.

 Med byggetrinn 1 av Campus Kristiansund snart ferdigstilt, er det nå klart at Strawberry skal drifte hotellet som blir en del av de neste trinnene i storsatsingen.

Hotellet går inn i kjeden Quality Hotel, og får 184 rom, restaurant, bar, treningsrom og ikke minst gode møte- og konferansefasiliteter.

Strawberry er enige med Bane NOR Eiendom og Reitan Eiendom/RELOG om driften av et nytt hotell i storsatsingen Campus Kristiansund.

Hotellet blir en sentral del i revitaliseringen av Devoldholmen.

– Dette måtte vi være med på

Quality-hotellet i Kristiansund, som åpnes i 2026, får 184 rom.
Quality-hotellet i Kristiansund, som åpnes i 2026, får 184 rom.

– Kristiansund er i fin utvikling med et vitalt næringsliv, rikt kulturliv og fantastiske natur- og friluftslivopplevelser. Med Campus Kristiansund får byen enda en vitamininnsprøyting i form av attraktive fasiliteter for utdanning, forskning og næring på en strålende lokasjon. Der folk møtes og trives, trengs det også møteplasser, og for Strawberry var det ingen tvil om at dette måtte vi være med på, sier administrerende direktør for Strawberry, Torgeir Silseth.

Utvikler for fremtiden 

Campus Kristiansund er et samarbeidsprosjekt mellom Bane NOR Eiendom og Reitan Eiendom/RELOG hvor hele det gamle industri- og næringsområdet ved havnebassenget på Devoldholmen skal utvikles. 

Campus Kristiansund skal bli en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon på Nordmøre, og første byggetrinn har stort fokus på bærekraft med massivtre som bærekonstruksjon, energieffektive løsninger, og med Breeam NOR Excellent-sertifisering. Et hotell sammen med Campus vil komplettere omrammingen av det nye torget, som vil bli en solfylt, svært levende og hyggelig plass i Kristiansund sentrum.

– Blir viktig for byen

– Vi merker allerede hvor utrolig viktig Campus Kristiansund er for både byen og regionen, og som byggherre er det viktig å få på plass også de riktige aktørene for næringsdelen av denne storsatsingen. For oss er bærekraft en sentral del i dette prosjektet, og det vet vi er helt sentralt også hos Strawberry. Et hotell er også en sentral del for å oppnå målet vårt om en ny, levende bydel hvor lokalbefolkning og tilreisende trives døgnet rundt, sier daglig leder for Devoldholmen Utvikling,  Kristin Haug Lund.

Femstjerners utsikt 

Hotellet får en fantastisk beliggenhet på kaikanten med spektakulær sjøutsikt.
Hotellet får en fantastisk beliggenhet på kaikanten med spektakulær sjøutsikt.

Devoldholmen ligger svært sentralt til og er kollektivknutepunktet for Kristiansund. Det kommende hotellet og Campus Kristiansund vil derfor være det første som møter tilreisende til byen når det skal stå klart i 2026. Hotellet får en fantastisk beliggenhet på kaikanten med spektakulær sjøutsikt. 

– Som nordmøring har jeg et tett forhold til byen hvor jeg også var kokkelærling for mange år siden. Det er derfor også en personlig stor glede å få være med på det som blir et stort løft for hele regionen, og ikke minst for førsteinntrykket og opplevelsen for tilreisende til byen. For oss blir det også et perfekt tilskudd til våre eksisterende Comfort Hotel Fosna og Quality Hotel Grand i Kristiansund, sier Silseth.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS